Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin 28 Şubat tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen 56’ıncı Genel Kurulu Toplantısı’nda yeni yönetim belli oldu. 2011’den itibaren 2 dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Güçlü, başkanlık koltuğunu Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Mehmet Göçmen'e devretti.

Görevini 2 dönem üst üste TÇMB Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Mustafa Güçlü'den devralan Göçmen, Galatasaray Lisesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü ve Syracuse Universitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans mezunu. Lafarge ve Akçansa’da uzun yıllar çeşitli kademelerde görev yapan Göçmen, 2009 yılından bu yana Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı görevini de yürütüyor.

Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda TÇMB Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu Üyeleri de belli oldu. Buna göre Votorantim temcilcisi M. Şefik TÜZÜN Başkan Vekili, Limak Çimento temsilcisi Gültekin AKSÜYEK ve Batı Söke Çimento temsilcisi Necip TERZİBAŞIOĞLU Başkan Yardımcısı olurken Bursa Çimento temsilcisi Mürsel ÖZTÜRK, geçen dönem olduğu gibi bu dönem de Sayman üye olmaya devam edecek.

Genel Kurul sonucuna göre belirlenen TÇMB yeni Yönetim Kurulu, önümüzdeki 2 yıl boyunca TÇMB’yi ve çimento sektörünü temsilen görev yapacak.

Editör: Wan Haber