TCDD, bir gencin 'ücretsiz trene binmek isteyince güvenlik görevlileri tarafından dövüldüğü' iddialarına ilişkin, "Haber, bir olayın düzmece hale getirilmesinin, başkalaştırılmasının muhteşem örneklerinden biridir" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, Ö.G isimli 17 yaşındaki gencin 'ücretsiz trene binmek isteyince güvenlik görevlileri tarafından dövüldüğü' iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Olaya ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde şahsın isminin ve trene ücretsiz binmeye çalışması dışındaki bütün bilgilerin yalan ve hayal mahsulü olduğu belirtilen açıklamada, "Haber, bir olayın düzmece hale getirilmesinin, başkalaştırılmasının muhteşem örneklerinden biridir. Yenikapı istasyonunda, 'güvenlikçiler' değil, tek güvenlik görevlisi bulunmaktadır" denildi. Ö.G adlı gencin, arkadaşlarıyla birlikte ters turnikeden trene binmek istediği bildirilerek, güvenlikçinin görevi gereği engel olmaya çalıştığı, Ö.G tarafından yumruk atıldığı ve güvenlikçinin burnunun kırıldığı ifade edildi. Açıklamada, bu esnada Ö.G'nin yanında bulunan arkadaşları da güvenlikçiye saldırdığına dikkat çekilerek, "Haberdeki Ö.G'nin parmağının kırılması olayı, güvenlik görevlisine attığı yumrukta dengeyi ayarlayamasındandır. Olay yerine 20-30 güvenlikçi geldiği, çocuğun dövüldüğü, yolculara sprey ve biber gazı sıkıldığı iddiaları www.sendika.org habercisinin yalan yazmakta ne kadar usta olduğunu da göstermektedir. Zira, Yenikapı-Halkalı arasındaki istasyonların tamamında bile o saatte 20-30 güvenlikçi bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Olay emniyete intikal etmiş olup, konu tutanaklara geçmiştir. Adı geçen sitede yer alan kanlı fotoğraftaki 'kan', Ö.G'nin kırık parmağından değil, burnu kırılan güvenlik görevlimizin burnundan akan kandır. Emekçinin hakkını savunduğunu iddia eden bir sitenin, peron ve tren kabadayıları tarafından yaralanan, görevi başında mağdur edilen bir emekçiyi zalim ve vahşi göstermesi söz konusu sitenin emeğe ve emekçiye hangi pencereden baktığını da göstermektedir."
(EY-YHY-Y)

14.02.2013 18:00:25 TSI

Editör: Wan Haber