Günlük yaşantımızda başımıza neyin gelip, neyin gelmeyeceğini bilemeyiz. Bu nedenle, herkesin, sağlık güvencesine sahip olması gerekmektedir. Genel sağlık sigortası, 18 yaşından büyük olan tüm vatandaşları kapsayan, hastane ve sağlık alanındaki tüm hizmetleri almanız için planlanan bu uygulamada, prim ödemeniz gerekebilir. TC kimlik No ile GSS sorgulama işlemi de, prim borcunuzun öğrenilmesi amacıyla geliştirilmiş ve sizlere sunulmuş, devlet elinden gelen projedir.

Her siteye sakın ola güvenmemelisiniz. Devletin sitelerine güveneceğiniz ve kullanabileceğiniz bu uygulamaya, yalnızca TC kimlik numarası yardımıyla giriş yapabilirsiniz. Prim borcunu TC kimlik ile öğrenmek için yapmanız gereken, SGK sitesine girip, sizden istenen bilgileri girerek, sonuçlanmasının ardından alacağınız bilgilerden geçmektedir. Hemen herkesin kolaylıkla kullanabileceği bu uygulama sayesinde, ciddi manada bir zaman ve nakit kazancı sağlayabilirsiniz. Daha önceden bilgisayar kullanmayanların bile kullanabileceği bu basitlikteki uygulamayla, bilgilere erişimin hızından faydalanmanız oldukça muhtemel bir hal alıyor.

işlemi ise, yine e-devlet sitesine girişin ardından başlamaktadır. Oradan bulacağınız sağlık hizmetlerinin akabinde, genel sağlık sigortası prim borcu öğrenme butonuyla devam edip, TC kimlik numaranıza ihtiyaç kalmadan sorgulama yapabilirsiniz. Gayet sağlıklı olan bu uygulamanın sizlere kazandıracakları cidden büyüktür. Zamandan kazanacağınız gibi, faizden kurtulmanızın ardından da maddi artış elde edeceğiniz gerçektir. Her an sağlığınızın bozulabileceği gibi, sağlık güvencenizin de her daim elinizin altında olması büyük bir önceliktir.

 

Editör: Wan Haber