18 Mayıs 2016 tarihinde DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen ile birlikte önceki gün CHP'li Özgür Özel'i ziyarete gitti. TBMM’nin Çankaya kapısından giriş yaparken; DİSK Başkanı Kani Beko'ya ‘yasaklı’ olduğu ve giriş yapamayacağı söylendi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Beko’nun “kara liste”ye alınmasını TBMM gündemine taşıdı. Özel, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a, “Randevu Ziyaretçi Takip Sistemi ekranında yer alan kara liste tanımlanması hangi hukuki dayanağa göre oluşturulmuştur? Şu anki kara listede kimler bulunmaktadır? Kişilerin kara listeye alınmasının sebebi nedir?” diye sordu.

Özel, Randevu Ziyaretçi Takip Sistemi ekranında Beko'nun isminin karşısında “kara liste” tanımlanmasını kendi gözleri ile gördüğünü belirterek ”Türkiye'de işçi sınıfının temsilcisi olan en büyük konfederasyonlardan birinin Başkanına karşı bu tavrın kabul edilemez. Beko'ya uygulanan yasaklama ve kara listeye alma girişiminin utanç verici. Konuyla ilgili sorularıma acil yanıt bekliyorum. Bu yasaklama girişiminin arkasındaki niyetin ortaya çıkması için konunun yakın takipçisi olacağım” dedi.

Editör: Wan Haber