Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde oluşturulan heyet, Tunceli'nin Hozat ilçesindeki fişlemeleri ve İlçe Emniyet Amiri Çağlar Şan'ın intiharını araştırmak üzere ilçeye geldi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in başkanlık yaptığı ve CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ve MHP Kayseri Milletekili Yusuf Halaçoğlu'ndan oluşan komisyon üyeleri, sabah Tunceli'den askeri helikopterle Hozat İlçesine gelerek çalışma başlattı. İlçede alınan yoğun güvenlik önlemleri altında kaymakamlığa geçen heyet üyeleri, Hozat Kaymakamı Murat Eren ile makamında bir görüşme gerçekleştirdi. Hozat ilçesinde yapacakları incelemelere ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Komisyon Başkanı Mehmet Metiner, soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı'nın yanı sıra, olayda mağdur olan vatandaşlar ile gönüllü şekilde bilgi vermek isteyenlerle görüşme gerçekleştireceklerini söyledi.
İntihar ettiği iddia edilen Emniyet Müdürü Çağlar Şan'ın intihar ettiği lojmanda da incelemelerde bulunacaklarını belirten Metiner, jandarma kaynaklı fişleme iddiaları olması ve bunların kendilerine intikal ettirilmesi halinde askeri yetkililerle de görüşme gerçekleştirebileceklerini söyledi.

"CANSIZ'IN AİLESİNE ZİYARETİ CHP'Lİ KİMLİĞİMLE YAPMADIM"
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Paris'te öldürülen Sakine Cansız'ın ailesine yaptığı ziyareti CHP'li kimliğiyle değil, Dersimli ve insani kimliğiyle yaptığını söyledi. TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan ve Hozat'taki fişleme olayları ile emniyet amirinin intiharını araştıran heyet içinde yer alan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Hozat ilçesinde Sakine Cansız'ın ailesine yaptığı ziyarete ilişkin açıklamada bulundu. Aygün, "Annesini, babasını en az otuz yıldır tanırım. Kardeşlerinin avukatlığını yaptım. Bu aileyi kızları her ne suretle olursa olsun Türkiye'nin barışına barış arayışı darbe vurmak için Türkiye'nin barış arayışını rayından çıkarmak Türkiye'yi yeniden kanlı bir sürece çekmek için yapılmış olan provokasyon olan Paris'teki cinayetten dolayı aileyi ziyaret etmek, başsağlığı dilemek; acılarını paylaşmak insani bir görevdir. Bunun siyasetin dışında ele alınması lazım. Bunu CHP'li kimliğimle değil, Dersimli kimliğimle; insani kimliğimle yaptım. Herkesin böyle anlaması kanımca daha yararlı olur. Türkiye'nin barışını düşünüyorsak birbirimizin acılarına duyarlı olmamız lazım" dedi.
CHP'li Aygün Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediği şeklindeki bir soruyu, "Genel başkanım tabi ki görüşüyorum. Her zaman da görüşürüm" şeklinde yanıtladı.
(HY-AKK-AŞ-Y)

16.01.2013 14:51:13 TSI

Editör: Wan Haber