Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, "Malatya, birçok olayda pilot il seçilmiş ve terörize edilmiş bir bölgedir" dedi.
TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, Darbe Raporu sonrasında ilk konferansını vermek üzere geldiği Malatya'da, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte Malatya Aktif Kadınlar Derneği'ni ziyaret etti.
Ziyaret esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, "28 Şubat süreci ile ilgili olarak şubat ayında bir konferans vermem istendi. Açıkçası Darbe Raporu tamamlandıktan sonra bu benim ilk ziyaretim. İlk Malatya olması çok önemli. Çünkü Malatya üzerine birkaç söz söylemem gerekirse, 1978 yılında Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu'nun suikastı ile başlayan ve birçok olayda pilot olarak seçilmiş ve terörize edilmiş bir bölgedir. Bir şekilde kozmik odalarda üretilen Türk toplumunun birbirine düşman eden, bunları yaparken de resmi ideoloji adına, milli birlik ve beraberlik yüzlerce yıldır aynı topraklarda inşa etmeye çalıştığımız barışı ve huzuru zedeleyen meselelerde Malatya çok öncelikli ve özellikle ele alınmış. Dolayısıyla belli çatışmaların körüklenmesine elverişli hale getirilmiş. Buradan çıkan hadiselerle darbelere zemin hazırlanmış. Yani darbe hazırlığındaki zihinsel psikolojik altyapının toplumsal mühendislik uygulamasının pilot ili olmuş Malatya. Bütün bunlara rağmen birbirine bağlı, değerlerine bağlı, inançlı bir toplum Malatya. Bütün bu sınavlardan başarıyla çıkmış" ifadelerini kullandı.
TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş'a ziyaret anısına plaket verildi.
(BK-GS-Y)

08.02.2013 13:34:21 TSI

Editör: Wan Haber