TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Sinop'ta yaşanan olayları kınadığını belirterek, "Siyasi partilerin Türkiye'nin her yerinde yasalara uygun olarak yaptıkları faaliyetler hukuken teminat altındadır. İçinde bulunduğumuz hassas süreç de dikkate alınarak herkesin kanunlara riayet etmesi ve daha sorumlu davranması gerekir" dedi.
Çiçek, içerisinde BDP İstanbul milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel'in yer aldığı Halkların Demokratik Kongresi (HDK) heyetine yönelik Sinop'ta yapılan eylemler dolayısıyla bir açıklama yaptı. Çiçek, Anayasa'ya göre siyasi partilerin demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Siyasi partilerin ülkemizin her yerinde yasalara uygun olarak yaptıkları faaliyetler hukuken teminat altındadır. Herkesin buna saygı göstermesi gerekir. Ayrıca, içinde bulunduğumuz hassas süreç de dikkate alınarak herkesin kanunlara riayet etmesi ve daha sorumlu davranması gerekir. İçerisinde milletvekillerinin de yer aldığı bir heyete yapılan bu provokatif eylemi kınıyor, bir daha böylesi olayların yaşanmamasını temenni ediyorum."
(MÜG-ÖZ-Y)

19.02.2013 14:50:08 TSI

Editör: Wan Haber