TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 12 binden fazla insanın milletvekili sıfatıyla Türkiye'ye hizmet ettiğini belirterek, "Türkiye bugün bu noktaya geldiyse, 12 binden fazla insanın emeği, çabası ve gayreti vardır. Zaman zaman bu Meclis darbelere muhatap olmuş, bu çatı altında görev yapanlar itilip kakılmış, işkencelere maruz kalınmıştır. Ümit ediyoruz ki artık bunlar geride kalmıştır" dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Parlamenterler Derneği'nin yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Çiçek, burada yaptığı konuşmada, parlamentoların demokrasilerdeki yerini herkesin bildiğini belirterek, "Her geçen gün ne kadar önemli olduğunu daha çok farkında oluyoruz. Parlamento olmadan demokrasi olmaz. Çünkü halk iradesinin tecelli ettiği ve temsil edildiği en yüce çatı, parlamentodur" diye konuştu.
TBMM'nin başka parlamentolardan bir farkının olduğuna dikkat çeken Çiçek, TBMM'nin milletin istiklal mücadelesini yapan ve dünyadaki tek gazi meclis olduğunu hatırlattı. Çiçek, başka ülkelerin parlamentolarının mevcut kurulu bir devletin meclisi olduğunu söyleyerek, "Bizim meclisimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran meclistir. Önce meclis sonra devlet kurulmuştur. Bunun farkında olmamız lazım" dedi. 12 binden fazla insanın milletvekili sıfatıyla Türkiye'ye hizmet ettiğini söyleyen Çiçek, Meclis'te görev yapanlara da yaptıkları hizmetten dolayı şükranlarını sunduğunu ifade etti. Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye bugün bu noktaya geldiyse, 12 binden fazla insanın emeği, çabası ve gayreti vardır. Zaman zaman bu Meclis darbelere muhatap olmuş, bu çatı altında görev yapanlar itilip kakılmış, hapishanelere gönderilmiştir. İşkencelere maruz kalınmış, layık olmadıkları halde birçok insanlık dışı muameleye hem toplumsal hem de şahıs olarak muhatap olmuştur. Ümit ediyoruz ki artık bunlar geride kalmıştır. Meclisimiz, milletimizin her türlü sorununun konuşulduğu, görüşüldüğü ve karara bağlandığı bir müessesedir. Dolayısıyla bu müessesenin hem varlığı hem de itibarına hepimizin saygı göstermemiz ve olanca çabayla bunu daha da yukarıya çıkarma noktasında bir gayretin içerisinde olmamız gerekir."
Siyasetin yol haritasının tecrübe olduğunu kaydeden Çiçek, bu deneyimle istikametin doğru olacağını ve karşılaşılan güçlükleri aşmada önemli bir dayanak elde edileceğini söyledi.
(EY-OK-Y)

09.01.2013 14:56:07 TSI

Editör: Wan Haber