Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün önderliğinde başlatılan "Kardeş Okul Kardeş Kurum" projesi kapsamında TBMM 85. Yıl Çok Programlı Lisesi'nde plaket töreni düzenlendi.
Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Bosch Termo Teknik Tic. A.Ş. Genel Müdürü İrfan Bayrak, Fabrika Müdürü Peter Bredfeldt, okul Müdürü Mustafa Örnek, öğretmenler ve öğrencileri katıldı. "Kardeş Okul Kardeş Kurum" projesi kapsamında TBMM 85. Yıl Çok Programlı Lisesi ile kardeş olan Bosch Termo Teknik Tic. A.Ş., proje kapsamında çok amaçlı salonda kullanılmak üzere sahne, klima montajı, okul kütüphanesinin iç düzeni için masa yaptırılması, kitap desteği, kupa dolabı yapımı, 48 adet tuvalet ve 16 adet su giderinin onarımı ve dış cephede bulunan yağmur borularının onarımına destek verdiği belirtildi. pLAKET töreni öncesinde okul öğrencilerinden Tahsin Okumuş, 251 Bin Dev Öğrenci Projesi ile ilgili olarak görüşlerini dile getirdi. Sonrasında ise okulun Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitim Bölümü öğrencileri tarafından 'Palyaço' isimli müzik gösterisi sahnelendi. Okul Müdürü Mustafa Örnek, konuşmasında Vali Halil İbrahim Daşöz'e böyle bir projeyi başlattığı için teşekkürlerini ileterek, Bosch Termo Teknik firmasının okula yapmış olduğu desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bosch Termo Teknik Genel Müdürü İrfan Bayrak, Bosch firmasının Manisa'ya yakıştığını belirterek, "Bu proje gerçekten çok güzel bir proje. Kardeşlik projesi. Okulun bizim kardeş okulumuz olmasından dolayı çok mutluyuz. Peter Brefeldt bize söylemişti Bosch Türkiye'ye çok yakışıyor. Firmamız uzun yıllardır Türkiye'de bulunuyor ve Türk kültürüne uyum sağlayan bir şirket. Aynı zamanda en çok vergiyi ödeyen özel şirket. İhracat sıralamısında 127. sırada bulunarak Türkiye'ye katkı sağlayan bir şirket. Bizde bu şirketle birlikte sizlere katkı sağlamaktan dolayı çok mutluluk duyuyoruz" dedi.
Bosch fabrikasının güzel işler yaptığını belirten Vali Halil İbrahim Daşöz de "Bosch, Manisa'nın bir sanayi lokomotifi olmasında büyük rol oynuyor. TBMM 85. Yıl Çok Programlı Lisesine ve Manisa'ya yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Daşöz, Bosch Termo Teknik Genel Müdürü İrfan Bayrak ve Fabrika Müdürü Peter Bredfeldt'e okula yaptığı desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.
(AY-ÖND-Y)

04.01.2013 15:58:13 TSI

Editör: Wan Haber