TBMM Genel Kurulu'nda dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, halkın milletvekillerini geri çağırmasına yönelik bir düzenleme yapılması teklifinde bulunarak, "Halkımıza soralım; istiyorlarsa değil dokunulmazlık, hemen milletvekilliğini bırakalım. Halkımız kimi istiyorsa onu seçsin, ona temsiliyet görevi verilsin" dedi.
BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, TBMM Genel Kurulu'nda 2013 bütçe görüşmelerine ilişkin yaptığı konuşmada, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına değindi. "Bizim dokunulmazlığımız üzerinden yeniden Kürtlerin demokratik siyasetteki alanını daraltmaya yönelik bir tartışma var" diyen Kışanak, Meclis Genel Kurulu'na bir teklifte bulundu. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının da ötesinde bir şey önerdiklerini belirten Kışanak, şunları söyledi:
"Hodri meydan diyoruz. Dokunulmazlığın da ötesinde bir şey öneriyoruz; gelin halkın vekilleri geri çağırmasını sağlayan yasal düzenlemeyi yapalım. Halkımıza gidip hesap vermeye hazırız. Hemen şimdi. Yarın böyle bir yasal düzenlemeyi yapalım, gidelim seçmenimize; bize oy veren, politikalarımızı beğenip bizi tercih eden, buraya gönderen halkımıza soralım. İstiyorlarsa değil dokunulmazlık, hemen milletvekilliğini bırakalım, halkımız kimi istiyorsa onu seçsin, ona temsiliyet görevi verilsin."

"DOKUNULMAZLIĞI TARTIŞMAYA AÇMAK TAM BİR AYMAZLIKTIR"
Konuşmasının sonunda Uludere'deki olaya ilişkin bir fotoğraf gösteren Kışanak, "Zaten bu yönetimin kaybettiğini gösteren bir fotoğraf da budur" diyerek, "Daha bu fotoğrafın hesabını vermeden BDP'nin dokunulmazlığını tartışmaya açmak tam bir aymazlıktır. 'Ben vururum, öldürürüm, katlederim, hesabını da vermem, özür de dilemem, para verip üstünü kapatmaya çalışırım' anlayışı bir yıldır iflas etti. Bu katliamları yaşayanlar sizin paranıza tenezzül etmedi" diye konuştu.
Teröristlerin cenazesine ilişkin bir fotoğraf daha gösteren Gültan Kışanak, "Bizim vergilerimizle panzerler, TOMA'lar cenazelerin üzerine su sıkıyorlar, bu da vicdanlarının bittiğinin ikinci fotoğrafıdır. Bu nedenle bizimle uğraşacağınıza vicdanınızla baş başa kalın daha iyi olur diyorum" şeklinde konuştu.
(AT-CC-Y)

10.12.2012 17:27:27 TSI

Editör: Wan Haber