Aydın Belediyesi tarafından Osman Yozgatlı Mahallesinde yaptırılan 'Taziye evi' düzenlenen tören ile açıldı. İçerisinde taziye salonu, mescit, mutfak ve abdesthanelerin bulunduğu taziye evinin 600 Bin TL'ye mal olduğu bildirildi.
Belediye seçimleri öncesi Özlem Çerçioğlu'ndan Osman Yozgatlı mahalle sakinlerinin isteği üzerine geçtiğimiz yıl yapımına başlanan taziye evi kullanıma açıldı. Cama namazı öncesi düzenlenen törene Özlem Çerçioğlu'nun yanı sıra CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, CHP İl Başkanı Barkan Kaınomuz, CHP merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş, CHP'li İl Genel Meclisi ve belediye meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.
533 BİN TL'YE MAL OLDU
Açılış töreninde taziye evi hakkında bilgiler veren Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Taziye Evinin toplam inşaat alanının Bin 250 metrekare olduğunu belirterek bu hizmet ile Aydınlıların önemli bir ihtiyacının karşılandığını söyledi. Taziye evinin, KDV'si hariç 533 bin TL'ye mal olduğunu açıklayan Çerçioğlu, "Yapı 2 kattan oluşuyor. Taziye Evi binasının zemin katında vatandaşların taziyelerini kabul etmelerini için planlanmış 450 metrekarelik taziye salonu bulunuyor. Ayrıca, bay ve bayan için olarak dizayn edilmiş abdesthaneler, 55 metrekarelik mutfak ve 70 metrekarelik gasilhane zemin katta yer alıyor. 2. katta ise 750 kişilik mescid bulunuyor. Burada, kadınlar için ayrı, erkekler için ayrı namaz kılma alanları var. Ayrıca imam odası ve depo bulunuyor. Yapı, taziye evinden ziyade cami görevi de görecek" dedi.
'SİZLER İSTEDİNİZ, BİZ YAPTIK'
Mutlu günlerde olduğu gibi acı günlerde de yan yana olmanın insanlığın gereği olduğunu kaydeden Başkan Çerçioğlu, "Seçimler öncesinde sizleri ziyaret ettiğimizde bizlere en önemli eksikliğinizin taziye evi oluğunu iletmiştiniz. Sizler istediniz bizde yaptık. Tamamı belediyemizin öz kaynaklarıyla yapılan taziye evi projemizde en önemli amacımız sizlerin taziye ve hayır işlerinizi organize ve kolay bir şekilde yapabilmeniz. Bu ihtiyacınızı giderebildiysek ne mutlu bizlere" şeklinde konuştu.
Mahalle halkının yoğun katılım gösterdiği açılışta konuşan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, mahalle halkından büyükşehir seçimlerinde Özlem Çerçioğlu'na destek vermelerini istedi.
Törende açılış konuşmalarının ardından Kuran-ı Kerim okunurken daha sonra yapılan dualar eşliğinde binanın açılış kurdelesi kesildi. Törene katılanlar ile birlikte taziye evine gezen Başkan Çerçioğlu, mahalle halkıyla sohbet edip taziye evini beğenip beğenmediklerini sordu. Çocuklarla da yakından ilgilenen Başkan Özlem Çerçioğlu, taziye evinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
(SK-İK)

08.02.2013 14:03:34 TSI

Editör: Wan Haber