Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Taylıeli köyünün kahvehanesinde kağıt ve taş oyunları yasak. Kahvehaneye gelen köylüler bir birleriyle sohbet ederken, kitap ve gazete okuyorlar.
İlçeye 2 kilometre uzaklıktaki 270 nüfuslu Taylıeli köyünde, kahvehaneye gelen köylüler ihtiyar heyetinin koyduğu oyun yasağına uyarken, köy muhtarı Halil İbrahim Çakır ise, yasağı devam ettirme kararlılığında. Köylüler, oyun oynanmamasından yana olduklarını belirterek köyde birlik ve beraberliğin çok iyi olduğunu söylediler. Kahvehanedeki oyun yasağından memnun olduğunu anlatan Salih Çakır, "Kahvehanede sohbet ediyoruz. Oyun oynanmıyor. Gazete okuyup sohbet ediyoruz" dedi. Bir başka vatandaş da" Kahvehanelerde sigara içilmiyor. Gazete okuyup sohbet ediyoruz. İhtiyar heyetinin aldığı oyun yasağı kararını biz de destekliyoruz" dedi.
Ali Terzioğlu da, "Biz, Taylıeli köyünün ihtiyarlarıyız. Kahvehanede çok güzel sohbet ediyoruz. Oyun oynanmıyor. Sigara içilmiyor. Hepimiz birbirimizle iyi geçiniyoruz. Şimdi hasat zamanı. Zeytinden konuşuyoruz. Sohbet ediyoruz" dedi. Köy muhtarı Halil İbrahim Çakır da" Taylıeli köyü, en yüksek okuma oranına sahip bir köy. Köyümüzde emekli öğretmen arkadaşımızın vasıtasıyla günlük 4-5 gazete geliyor. Oyun yasağını komşularımız da destekliyor. Bunu sürdürmek istiyoruz" dedi.
(FT-SŞ)

09.01.2013 18:38:04 TSI

Editör: Wan Haber