Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, siyasi parti temsilcileri toplantı yaptı. Toplantı'da Çobanköy'e yapılması planlanan MESS Zehirli Atık Bertaraf tesisi gündeme geldi.
Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir, MHP İlçe Başkanı Akın Kaygısız, CHP İlçe Başkanı Mehmet Şentürk, SP İlçe Başkanı Halil Poyraz, Millet Partisi İlçe Başkanı Halil Özcan, BBP İlçe Başkanı Nail Özçiğdem, DSP İlçe Başkanı Adnan Kahyaoğlu ve DP İlçe Başkanı Memiş Deniz'in yanında; Milletvekili Vural Kavuncu, Kaymakam Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler ve TTSO Başkanı Davut Efe de katıldı.
Toplantıda Belediye Başkanı Mustafa Güler'in MESS Tesisi ile ilgili yaptığı açıklamalar konuşuldu.
Güler, burada yaptığı konuşmada, "Tavşanlı'da MESS ile ilgili konu şu an için net bir olay değil. Yani biz halkın ya-nındayız, halk gibi düşünüyoruz ifadesi bana ters geliyor. Çünkü halk daha ne düşündüğünü bilmiyor. Çünkü halkın ne dü-şündüğü konusunun kararını devlet verecek. Raporu onaylayacak olan devlet. Basın yoluyla verilen demeçlerden rahatsı-zım. Tüm devlet birimleri sonuç itibariyle ortaya konulmuş olan olumlu tablonun yanında yer almak zorunda" dedi.
MESS Tesisine ilişkin yapılan ÇED toplantılarında ortaya konulan taslak metninin değerlendirildiğini ifade eden Güler, "İlk toplantının neticesinde çoğu bilgi, devletin kayıtlarındaki bilgelerle uyuşmayınca daha reel çalışmalar için ikinci toplantıya karar verildi. Her kurum itirazcı olduğu bilgileri bakanlığa verdi. En son geçen hafta içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ikinci bir toplantı yapıldı. Oradaki toplantıda 3 tane birim kaldı. Tavşanlı Belediyesi, Kütahya İl Çevre ve Sağlık Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Atık Yönetimi Kurulu. Tavşanlı Belediyesi hariç diğer kurumlar kendilerine sunulan ikinci raporun kendi-lerini tatmin ettiğini belirttiler. Biz devletimize güveniyoruz. Şartlar olgunlaşacak, şartların bizim tarafından oluşturulmuş olanları var. Onları firma kabul eder etmez o ayrı konu. Etmezse de konu zaten farklı noktaya gider" diye konuştu.
CHP İlçe Başkanı Mehmet Şentürk, MHP ilçe Başkanı Akın Kaygısız ve SP İlçe Başkanı Halil Poyraz da MESS Tesisi konusunda Belediye Başkanı Güler'den Kaymakam Hatipoğlu'ndan ve Vekil Kavuncu'dan doğru bilgileri almak istedikle-rini çünkü, halkı doğru bilgilendirmek mecburiyetinde olduklarını belirttiler.
Güler ayrıca, Tavşanlı Çevre Platformu'nu hiçbir zaman kendilerinden doğru bilgi almak anlamında isteklerinin ve ta-leplerinin bulunmadığını, platformun sadece konuştuğunu hatta Belediye ve Belediye Meclis üyelerinin İspanya gezisini MESS Tesisi konusunda (sus payı) olarak değerlendirdiklerini, bu fikre saygı duymadığını bu tür konuşmaların adilik oldu-ğunu söyledi.
Güler, bilgi alma kanunu bulunduğunu, isteyenin Belediye'den ve devletten istediği zaman doğru bilgi talep etme hakkı-nın bulunduğunu, bu kapının her zaman açık olduğunu bildirdi.
(İÖ-EFE)

28.01.2013 11:58:44 TSI

Editör: Wan Haber