Bitlis'in Tatvan ilçesinde son birkaç haftadır etkisini sürdüren kar yağışı ve soğuk havanın olumsuz etkilerinden korunmak isteyen vatandaşlar, şifalı bitkileri tercih ediyor.
Tatvan ilçesindeki Nurs Lokman Hekim'in bölge bayiliğini yapan aktarcı Rahmi Aygül, hazırladıkları özel karışımlarla vatandaşları uzun ve soğuk kış aylarında gribal enfeksiyonlardan korunmalarına yardımcı olduklarını söyledi. Günde yaklaşık 20 kişinin gribal enfeksiyonlar için hazırladıkları özel karışımları almak için kapılarını çaldığını aktaran Aygül, "Bitlis'te geçen kış son; yılların en uzun, en soğuk ve en karlı kışı yaşanmıştı. Malum havalar gittikçe soğumaya başlıyor. Biz aktarlarda her yıl olduğu gibi bu yıl da gribal enfeksiyonlara karşı özel karışımlarımızı hazırladık. Bu karışımları her gün yaklaşık 20 kişi almaya geliyor" dedi.
Yaptıkları özel karışımlarla soğuklardan etkilenen vatandaşların daha çabuk toparlanıp iyileştiğini dile getiren Aygül, "Karışımlarımız arasında ıhlamur bitki çayları, 6 karışımdan oluşan çay, sade ıhlamur, kuşburnu, ada çayı, keçiboynuzu ve nar ekşisinden oluşan birçok özel karışımımız mevcut. Bu karışımlar sayesinde vatandaşlar nezle ve benzeri hastalıklardan daha kısa sürede kurtulabiliyorlar. Karışımları alan vatandaşlar gayet memnun kalıyor" diye konuştu.
Vatandaşlardan Mihriban Sancak ise, aktarların kış aylarının vazgeçilmezi olduğunu ve her kış hastaneye gitmek yerine aktarların özel karışımlarını almayı tercih ettiğini belirtti. Batı illerine göre Bitlis'te kış mevsiminin daha soğuk ve çetin geçtiğini anlatan Sancak, "Ailece kış mevsiminde gribal enfeksiyonlar için hastaneye gitmek yerine aktarlara başvurmayı tercih ediyoruz. Aktarların kış ayları için özel karışımları oluyor. Bu karışımları alıp içiyoruz" diye konuştu.
(HO-MSA-Y)

18.12.2012 11:28:28 TSI

Editör: Wan Haber