Bitlis'in Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçedeki sorunların belirlenerek ortak çözüm bulunması amacıyla mahalle muhtarlarıyla toplantı düzenlendi.
Tatvan Emniyet Müdürü Hikmet Başer başkanlığında Tatvan Polis Kampı'nda düzenlenen toplantıda, polis halk kaynaşmasıyla sorunlar belirlenerek çözüm yolları ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca toplantıda Tatvan Emniyet Müdürlüğünde görevli polis amirlerinin her birine 2 mahalleden sorumlu olması kararı alındı. Mahalleden sorumlu amirler, sorumluluk bölgesinde olan mahalle muhtarlarını, mahalle sakinlerini, mahalle esnaflarını ve mahallesinde bulunan okulları periyodik aralıklarla ziyaret ederek gözlemlerini rapor halinde düzenleyarak toplantılarda komisyona sunacak. Her birim amirin, sorumlu olduğu mahallenin muhtarıyla birlikte sorunlara çözüm yolları araması, birlikte çalışmanın daha faydalı olacağı yönünde karar alındı. Emniyetin alanına girmeyen bazı sorunlar için ilgili kurumlara yazılı olarak bilgi vermek suretiyle koordineli çalışmalar yapılmasının hedeflendiği kaydedildi.
GENÇLERİN SORUNLARI DA ELE ALINDI
Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan Tatvan İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Başer, mahalle muhtarları ve sorumlu amirlerin bu tür toplantıları periyodik bir şekilde sürekli yapmaları, verilecek kararlarda müşterek hareket edilmesinin toplantılardan beklenen verimi arttıracağını söyledi. Yapılan toplantıda mahallelerin genel sorunlarının yanında özellikle gençlerinin sorunları dile getirildiğini kaydeden Başer, "Her muhtar kendi mahallelerindeki gençlerin hangi tür konularda risk altında olduklarını dile getirdiler. Sorumlu amirler bu tür sorunların çözümü için söz konusu problemleri not almıştır. Toplantılarda birim amirlerince periyodik aralıklarla muhtarlar, mahalle sakinleri, esnaflar ve mahallede bulunan okullar ziyaret edilerek yapılan ziyaretlerden edinilen izlenimlerin rapor haline getirilip bahse konu sorunların çözüme kavuşturulması kararı alınmıştır" dedi.
EN ÖNEMLİ SORUN GÜVEN DUYMAMAK
Toplantıya katılan mahalle muhtarları ise, ilçede metruk binaların olduğunu, boşta gezen gençlerin de buralarda vakit geçirerek uygunsuz davranışlarda bulunduklarına dikkat çekerek önlem alınmasını istedi.
İnternet kafelerin çok olduğunu, çocukların okullara gitmeyerek kafelere geldiklerini ve buralarda kötü alışkanlıklar edindiklerini, bundan dolayı zamanla okulları bıraktıklarını, paraları olmadığı zaman kafelere borçlandıklarını ifade eden muhtarlar, Tatvan ilçesini bir mahalle olarak değil bir bütün olarak ele almanın daha verimli olacağını dile getirdiler. Muhtarlar, en önemli sorunun birbirlerine güvenmemek olduğunu, bundan dolayı öncelikle birbirlerine güvenin sağlanması gerektiğini dile getirdiler. Bu tür toplantıların çok verimli olacağını, toplantıya davet edilmesinden dolayı da İlçe Emniyet Müdürü Başer'e teşekkürlerini sunan muhtarlar Tatvan'ın sorunlarını dile getirirken trafik sorununun ortak sorun olduğunu, ilçe merkezinde trafikten dolayı vatandaşların mağdur olduklarını kaydettiler.
(HO-MET-Y)

07.01.2013 14:41:34 TSI

Editör: Wan Haber