Tatvan Belediyesi bünyesinde çalışmalarını yürüten Mizgin Kadın Danışma Merkezi, halkın bulunduğu sosyal alanlarda ve işletme yerlerinde her hafta bir konu üzerinde "açık kürsü" programları oluşturuyor. Düzenlenen bu programlar kapsamında bu hafta da "uyuşturucu ve madde bağımlılıklarına karşı mücadele" konusu ele alınarak sahilde bulunan çay bahçelerinde halk ile biraraya bir araya gelindi. Toplantıda konuşan danışma merkezinde faaliyet yürüten Sosyolog Derya Demir, uyuşturucu kullanımının gün geçtikçe arttığını dile getirerek, Tatvan'da demir yolları üzerinde bulunan harabe mekanların yıkılmaması veya restore edilmemesinin küçük yaştaki çocukların bile bu harabelerde uyuşturucu kullanımına zemin yarattığını söyledi.

Demir, uyuşturucu kullanımının gün geçtikçe arttığının altını çizerek, bunun yanında kullanım yaş oranın da düştüğünü vurguladı. Tatvan'daki ailelerin, çocuklarını madde bağımlılıkları konusunda iyi takip etmeleri gerektiğini belirten Demir, "Bu yönlü sorunları olanlar içinde Tatvan Belediyesi olarak ücretsiz sağlık desteğinde bulunuyoruz. Ailelerin kamu kuruluşlarına yapmış olduğu en büyük eleştiri viranelerin ve harabelerin uyuşturucu kullanan gençler için ortam oluşturmasıdır. Örneğin Tatvan'da Devlet Demir Yolları'na ait olan harabeler içerisinde ve çevresinde gençlerin sürekli bali, esrar veya uyuşturucu kullandığını tespit etmiş durumdayız. Bu virane ve harabelerin bir an önce ya yıkılması ya da restore edilmesi gerekir" diye belirtti. 

Çay bahçesinde bulunan ailelerin konuya ilişkin yaptıkları konuşmada çocukların uyuşturucu maddelerine çok kolay ulaştıklarını, bu maddelerin kullanımlarının engellenmesi gerektiği belirtildi.. DİHA

Editör: Wan Haber