Bitlis'in Tatvan Belediyesi tarafından kar yağışının durmasıyla birlikte başlattıkları karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, 6 kepçe,1 greyder ve 4 kamyon ile gece geç saatlere kadar çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Ok, iş makineleriyle kamyonlara yüklenen kar yığınlarının ilçe dışına taşındığını belirterek, "Yoğun kar yağışının ardından yol açma çalışmalarında hiç bir sorun yaşamadık. Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere diğer caddelerde biriken kar yığınlarını temizleme çalışmalarımız devam etmektedir. Cumhuriyet Caddesi kar temizlik çalışmaları bu kış tamamen Tatvan Belediyesi tarafından hiçbir destek alınmadan kendi imkanları ile yapılmıştır" dedi.

"BİNA SAHİPLERİNİ UYARDIK"
Tatvan'da çatılardan düşen karlardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirten Başkan Ok, kış sezonunun başlamasıyla birlikte bina sahiplerini saçaklardaki tehlikelere karşı uyardıklarını belirtti. Yaşanan olumsuz olaylardan ders alınması gerektiğine vurgu yapan Ok, "Kar yağışı başlar başlamaz yaşanabilecek olumsuz olaylara karşı bina sahiplerine uyarılarımızı yaptık. Bina sahiplerinin ve vatandaşların dikkat etmesi ve yapması gereken hususlar çerçevesinde bildiri bastık ve dağıttık.Bu olayların bir daha yaşanmaması için biz de belediye yönetimi olarak bunu gündemimize aldık. İmar birimimizin bu tür tehlikelere yol açmayacak çatı sistemlerini geliştirmesi veya araştırması için çalışmaları başlatacak" şeklinde konuştu.
(HO-Yİ-Y)

26.01.2013 12:46:04 TSI

Editör: Wan Haber