Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Adabağ köyünde, domates ekimi yapan çiftçilere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yapılan toplantının ardından domates birliği kurulması için çalışma başlatıldı.
Düzenlenen toplantıda konuşan Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, "Vangölü havzasında bulunan ilimizde son dönemlerde domates üretimi artmaya başladı. Yıllık 25 bin ton civarında domates üretimi söz konusu. Buradan domates üreten çiftçilerimizin beraber hareket etmesi noktasında bir domates üreticileri birliği kurmayı hedefliyoruz. Bunun için çiftçilerimizle bir araya geldik. Bu eğitim toplantılarının sonunda kuracağımız domates birliği kanalıyla hakikaten önemli bir kaliteye sahip domatesimize daha ulusal ve uluslararası pazarlar da pazarlaması hususunda birlik kanalıyla çalışmalar yürütülecektir" dedi.
Köy muhtarı Gıyasettin Güler, "Bundan sonra daha verimli domates üreteceğimize inanıyorum. İnşallah birliğimizin kurulmasıyla birlikte de domates satışlarımız sadece bu bölgeyle sınırlı kalmayacaktır." Diye konuştu.
Çiftçilerden Muzaffer Adabağ, "Adabağ beştaş köyünde domates ekiyoruz. Burada güzel domates kaliteli domates çıkıyor. Tadı da çok güzel. Yani biraz eksiğimiz vardı. Bizim Bitlis tarım müdürümüz sağ olsun bize yardımcı oldu. Noksanımız ne varsa bize gösterdi. Bizde bundan sonra eksikliklerimizi görüp daha iyi üretim yapmaya çalışacağız" dedi.
Ziraat Mühendisi İsmail Fehmi Kara ise, domates yetiştiriciliğiyle ilgili çiftçileri bilgilendirmek amacıyla bir sunum yaptı. Yapılan toplantının ardından domates birliği kurulması için çalışma başlatıldı.
(HO-YHY-Y)

08.02.2013 19:53:19 TSI

Editör: Wan Haber