Bitlis'in Tatvan ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çiftçileri bilgilendirmek amacıyla Tatvan'ın Adabağ köyünde bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, son yıllarda bölgede domates yetiştiriciliğin arttığını ve bu nedenle üreticiler birliği kurmayı düşündüklerini söyledi. Korkmaz, "Van Gölü havzasında bulunan ilimizde son dönemlerde domates üretimi artmaya başladı. Yıllık 25 bin ton civarında domates üretimi söz konusu. Buradan domates üreten çiftçilerimizin beraber hareket etmesi noktasında bir domates üreticileri birliği kurmayı hedefliyoruz. Bunun için çiftçilerimizle bir araya geldik. Bu eğitim toplantılarının sonunda kuracağımız domates birliği kanalıyla hakikaten önemli bir kaliteye sahip domatesimize daha ulusal ve ulusalsı pazarlar da pazarlaması hususunda birlik kanalıyla çalışmalar yürütülecektir" dedi.
Köy muhtarı Gıyasettin Güler de, bundan sonra daha verimli domates üreteceklerini belirterek, "İnşallah birliğimizin kurulmasıyla birlikte de domates satışlarımız sadece bu bölgeyle sınırlı kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.
Ahlat domatesinin çok kaliteli ve organik olduğunu belirten çiftçilerden Muzaffer Adabağ da, "Burada güzel ve kaliteli domates çıkıyor. Tadı da çok güzel. Yani biraz eksiğimiz vardı. Bizim bir tek eksiğimiz vardı o da sağ olsun müdürümüz yardımcı oldu. Noksanımız ne varsa bize gösterdi. Biz de bundan sonra eksikliklerimizi görüp daha iyi üretim yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.
Daha donra Ziraat Mühendisi İsmail Fehmi Kara, domates yetiştiriciliğiyle ilgili çiftçileri bilgilendirmek amacıyla bir sunum yaptı. Yapılan toplantının ardından domates birliği kurulması için çalışma başlatıldı.
(HO-Yİ-Y)

09.02.2013 11:06:09 TSI

Editör: Wan Haber