Bitlis'in Tatvan ilçesinde kamu personeli ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 300 kişi, karlar altında kalan Tatvan Şehir Stadı'nı temizledi.
Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) mücadele eden Tatvan Gençlerbirliği Sporun Pazar günü Cizre Basra Spor ile oynayacağı maç öncesi stattaki karları temizlemek için tüm ilçe seferber oldu. Kaymakam, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü, jandarma ve diğer kamu kurum amirleri, çalışanları, Gençlerbirliğispor futbolcuları, teknik direktörleri ve çok sayıda taraftar sahayı kardan temizlemek için hummalı bir çalışma yürütüyor. Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugayı'na bağlı askerinde destek verdiği çalışmalarda, saha zemininin sentetik olması nedeniyle saha içerisindeki karlar ancak el arabaları ve poşetlerin içine konularak sahadan çıkarılabiliyor. 100 metre uzunluğu ve 64 metre genişliğinde sahanın pazar gününe yetişmesi için bir yandan çalışma sürdürülürken, bir yandan da birlik ve beraberlik örneği sergileniyor.
Bitlis bölgesinin Türkiye'nin en çok kar alan bölgesi olduğunu belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, "Dolayısıyla kış mevsiminde saha temizlemek ciddi bir birliktelik isteyen bir iştir. Bundan 2 hafta önce Tatvan Gençlerbirliğispor cezası nedeniyle maçını Adilcevaz'da oynamıştı ve orada puan kaybetmişti. Bu hafta ise maçı yeri olarak Tatvan'ı belirlemişler. Bu yüzden maçın Tatvan'da oynanabilmesi ve kulübümüzün ceza almaması için biz de tüm kamu kurumlarımızla birlikte sahayı temizletme çalışması başlattık. Tek amacımız sahayı pazar gününe kadar maç oynanabilecek duruma getirmektir" dedi.
Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mazlum Koca ise, kar temizleme çalışmasının 3 gündür devam ettiğini belirterek, "İnşallah el birliğiyle sahayı pazar günkü maç için uygun hale getireceğiz. Herkes bunun için seferber olmuş durumda. Biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Tatvan Gençlerbirliğispor Kulübü Teknik Direktörü Murat Ebe ise, sahanın temizlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Asker ve vatandaşların birlikte omuz omuza kar temizlemesine destek vermeleri ise takdir topladı.
(HO-Yİ-Y)

09.02.2013 11:16:02 TSI

Editör: Wan Haber