Bitlis'i Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) temsil eden tek takım olan Tatvan Gençlerbirliği Spor'a destek vermek amacıyla Ankara'da destek gecesi düzenlendi.
Tatvan Gençlerbirliği Spor'a destek vermek amacıyla düzenlenen gecede konuşan Kulüp Başkanı Muhsin Obalı, sporun geri kaldığı yerlerde sosyal sorunların başladığına işaret etti. Bitlis'te ve Tatvan'da gençlerin kötü alışkanlıklar edinerek büyük yozlaşma içerisinde olduğunun görüldüğünü kaydeden Başkan Obalı, "Gençlerimizin iyi alışkanlıklar edinmesi için sporun önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. Bugün çoğunluğu gençlerden oluşan 15 bin kişilik bir taraftar sayısına sahip olan takımımıza herkesin sahip çıkmasını istiyoruz. Özellikle bu gecenin düzenlenmesinde büyük destek veren Milletvekilimiz Sayın Vahit Kiler'e çok teşekkür ediyorum. Yine yoğun programına rağmen geceye iştirak edip desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise, iktidarları zamanında sporu ve sporcuyu daima desteklediklerini söyledi. Bitlis'te spor alanında yapılacak olan yeni yatırımlar hakkında bilgi veren Kiler, gecede de Tatvan Gençlerbirliği Spor'a ellerinden gelen desteği sunmaya çalışacaklarını belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili Vahit Kiler'in öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında yaklaşık 500 bin TL para toplandı. Program, Bitlis Halkoyunları Ekibi'nin folklor gösterisi ve sanatçı Sabahattin Okay'ın sahne almasıyla son buldu.
Düzenlenen geceye Bitlisli işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Bitlisli vatandaşlar katıldı.
(HO-MSA-Y)

15.01.2013 14:27:16 TSI

Editör: Wan Haber