Bitlis'in Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, ayrı tarihlerde meydana gelen 3 ayrı hırsızlık olayını aydınlattığı açıklandı.
Tatvan Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 13 Ocak 2013 günü İşletme Mahallesi Kazımpaşa Caddesi üzerinde bulunan bir evde meydana gelen hırsızlık olayı ilgili olarak Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekiplerince yürütülen çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştiren suça sürüklenen çocuk M.N. yakalandı. Üzerinde yapılan aramada iki adet yüzük ve bir adet kolye ele geçirilen zanlının, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edildiği belirtildi.
Açıklamada, 1 Ocak 2013 günü Cumhuriyet Mahallesinde işyerinin camı kırılmak suretiyle içeri girilmesi ve büro kısmında bulunan bir adet dizüstü bilgisayarın çalınması olayı ile ilgili olarak; Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, işyerinin camını mermer fırlatmak suretiyle kıran H.Ö., hırsızlık eyleminin gerçekleştirildiği esnada gözcülük yapan E.Ç., kırılan kapı camından içeri girerek suça konu dizüstü bilgisayarı çalan F.A. ve bilgisayarı çalıntı olduğunu bilerek emanet alan N.C. isimli şahıslar Asayiş Büro Amirliği ekiplerince tespit edilerek yakalandı.
Üçüncü hırsızlık olayı ile ilgili ise yapılan açıklamada "10 Ocak 2013 günü Asayiş Büro Amirliği ekiplerimizin rutin devriye kontrolleri sırasında durumundan şüphelenilerek durdurulmak istenilen şahıslarla kovalamaca yaşanmıştı. Yaşanan kovalamaca sonucu yakalanan şahısların üzerinde ve taşımış oldukları çuval içerisinde yapılan incelemede, yanmış bakır kablolar olduğu görülmüştür. Asayiş Büro Amirliği ekiplerince 10 Ocak 2012 tarihinde meydana gelen kablo hırsızlığı olayı işlenme yöntemi ve diğer hususlar ile benzerlik gösteren olayların geçmişe dönük olarak kayıtları çıkartılmış ve faili meçhul her bir olay olası şüphe ile tek tek irdelenmiştir. Yapılan araştırmalarda kabloların 09 Ocak 2013 günü Bahçelievler Mahallesi Elmas Sokak üzerindeki direklerden kesildiği anlaşılmıştır. Konuyla ilgili olarak yaşı küçük suça sürüklenen çocuk N.A. ile ilgili adli soruşturma devam etmektedir" denildi.
(HO-MET-Y)

16.01.2013 10:56:32 TSI

Editör: Wan Haber