Bitlis'in Tatvan İlçe Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi tarafından, yatalak hastalar için ücretsiz berber hizmeti veriyor.
Tatvan Belediyesi bünyesinde hizmet veren Tatvan Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi, hareket kabiliyetini tamamen veya kısmen kaybetmiş hastalar için evlerinde ücretsiz berber hizmeti sağlıyor. Mahallerde faaliyetlerini aralıksız sürdüren merkez, yatalak hastalar için rutin tıbbi müdahale, ambulans yardımı ve psikolojik destek faaliyetlerinin ardından hastaların saç sakal bakımı için ücretsiz berber hizmeti de sunuyor.
Yeni faaliyette hizmet götürülen aileleri ziyaret eden Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necati Çinik yatalak veya hareket kabiliyetini yitirmiş hastaların saç sakal bakımı için bir berber tuttuklarını, yürütülen faaliyetin rutin bir şekilde devam edeceğini dile getirdi. Çinik "Normal yaşadığımız hayatta ailemizde, yakın veya uzak çevremizde bu tür rahatsızlığı olan hastalarımızla muhakkak karşılaşmışızdır. Hastalarımıza ve yakın ailelerine böyle bir hizmeti vermemiz ve yanlarında olmamız bizim için çok anlamlı. Ziyaret ettiğimiz hastalarımıza veya ailelerine moral ve psikolojik destek vererek. Hayata olan öz güvenlerine biraz da olsun katkı sunuyorsak ne mutlu bize. Bu gibi hizmetler parayla ölçülmez, biraz olsun vicdan sahibi olmak yeterli" şeklinde konuştu.
(HO-MET-Y)

14.01.2013 10:49:36 TSI

Editör: Wan Haber