Okulların tatil olmasıyla birlikte Uludağ'a akın eden vatandaşlar kayak yapmanın keyfini çıkardı. Kayak pistlerine büyüklerden çok minikler yoğun ilgi gösterdi. Büyüklerine taş çıkaran minikler, kayak yaparken renkli görüntüler oluşturdu.
15 günlük tatilin bitmesine az bir zaman kala vatandaşlar Uludağ'da tatil yapmanın keyfini çıkardı. Ancak yarıyıl tatili en çok küçük çocuklara yaradı. Aileleriyle birlikte Uludağ'a çıkan ve kayak öğrenmek isteyen minikler pistlere akın etti. Kayak öğretmenlerinden özel ders alan minikler, kayak öğrendikten sonra pistlere çıktı ve büyüklere taş çıkarırcasına profesyonelce kaydı.
Miniklerin 10 saat içinde kayak yapmayı öğrendiğine dikkat çeken kayak öğretmeni Hikmet Karabulut, çocukların ilk başta halı üzerinde merdiven adımlarla ilerlediklerini vurguladı. Çocukların ilk başta kolay zeminde karda yürümeyi öğrendiklerini söyleyen Karabulut, miniklerin daha sonra pistlerde rahatça kaydıklarını belirtti.
Çocuklar için paket programlar uyguladıklarını belirten kayak öğretmeni Giray Orşanoğlu, çocukların kısa sürede kayak öğrendiklerini ifade etti.
İstanbul, İzmir ve Ankara'dan gelen minikler ise kayak yapmanın heyecanını yaşadı. Acemi pistinde kayak yapan minikler daha sonra profesyonel kayakçıların pistine çıktı. Çocuklar, kayak yapmanın zevkli olduğunu söylediler.
(ET-İHS

04.02.2013 10:23:16 TSI

Editör: Wan Haber