Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, tatil dönüşü sürücülerin dikkatli olmaları gereken hususlar hakkında açıklamalarda bulundu.
Okulların açılmasına yakın araç kullananların yollarda dikkatli olmalarını isteyen Dursun Kavuran, "Trafik kazalarına neden olan faktörler incelendiğinde, kural ihlallerinin dışında alkollü araç kullanmak, uykusuz ve yorgun araç kullanmak, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip sıralanabilir. Onun için aileleriyle ikametgahlarına gelecek olan sürücüler bu faktörlere dikkat etmelidir" dedi.
Velilere de servis araçları konusunda uyarılarda bulunan Başkan Kavuran, "Ailelerimiz çocuklarımızı verdiğimiz servislerin servis yönetmeliğine uyup uymadığı kontrol etsinler. Bir aksaklık gördükleri zaman mutlaka ilk önce firma yetkililerine, düzelmediği takdirde ise trafik ekiplerine haber versinler. Servis araçlarını kullanan şoförlerimiz ise trafikte örnek olacaklarından dolayı dikkatli olmaları gerekiyor. Öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz ise öğrencilerin servisten inerken ya da binerken kontrol ederek, uygunsuz gördüğü durumlarda yetkililere bildirmelidirler" diye konuştu.
(HAK-SLH-Y)

06.02.2013 17:57:40 TSI

Editör: Wan Haber