Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, belediye meclis üyeleri ile birlikte son çıkan kararnameyle Van Valiliği’ne atanan İbrahim Taşyapan’a daha önce ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunarak başarılar dilemişti. Bu ziyarete karşılık Tuşba Belediyesi’ne gelen Vali İbrahim Taşyapan’ı Belediye Başkanı Özgökçe, Başkan Yardımcısı Necati Yertürk ve meclis üyeleri kapıda karşıladı. Daha sonra başkanlık makamına geçen Vali Taşyapan, Başkan Özgökçe’den ilçe hakkında bilgi aldı. Vali Taşyapan “Değerli Tuşba Belediye Başkanımız ve meclis üyeleri Van’a atandığımızda ‘hoş geldin’ demişlerdi. Ben kendilerine bir iade-i ziyarette bulunmak amacıyla bugün buradayım” dedi.


Başkan Özgökçe ise, 2014 yılının kısa değerlendirmesi ile 2015 yılında yapacakları önemli projeleri hakkında bilgi verdi. Gerçekleşen bu ziyarette duduyu memnuniyeti dile getiren Başkan Özgökçe, Tuşba halkına en güzel hizmeti zamanında sunmak için yola çıktıklarını, halkın beklentilerinin çok yüksek olduğunu ve bu talepler karşısında ekip olarak sürekli projeler ürettiklerini ve daha önce bir köy hüviyetindeki Tuşba’yı modern ve yaşanabilir bir yer haline getirme gayretinde olduklarını ifade etti.


Yaklaşık bir saat süren ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan’ın da eşlik ettiği ziyaretin ardından başkanlık makamından ayrılan Vali Taşyapan, prefabrik belediye hizmet binasını gezerek, binanın işlevselliği hakkında da bilgi aldı.

Editör: Wan Haber