1 Kasım Pazar günü yapılacak genel seçimler için güvenlik önlemleri tamamlandı. Gazetecilerle bir araya gelen Vali İbrahim Taşyapan, vatandaşların tereddüt etmeden özgür iradesini sandığa yansıtması gerektiğini ifade ederek, "Emniyet teşkilatımız ve jandarma teşkilatımız gerekli bütün güvenlik tedbirlerini tamamladı. Bütün sandıkların başında güvenlik tedbiri alınacak. Vatandaşımız kimsenin etkisinde kalmadan sandığa gidip oyunu kullanmalı" dedi.

1 Kasım Pazar günü yapılacak genel seçimler öncesi gazetecilerle bir araya gelen Van Valisi İbrahim Taşyapan seçim güvenliği hakkında bilgi verdi.

VALİ TAŞYAPAN: VAN'DA OY VERME İŞLERİ SAAT 07:00'DE BAŞLIYOR
Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van'da oy verme işlemlerinin saat 07:00'de başlayın 16:00'de sona ereceğini kaydetti.

Seçimlerin YSK'nın kararları doğrultusunda yapıldığını ifade eden Taşyapan, "Bildiğiniz üzere Pazar günü ülke genelinde sandık başına gidiyoruz. Seçim takvimi 31 Ağustos'ta başlamıştı. Ülkemizde seçimler anayasal bir kuruluş olan Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları, onun gözetim ve denetim altında yapılmaktadır. Yüksek Seçim Kurulu illerde, il seçim kurulları ilçelerde, ilçe seçim kurulları diye adlandırdığımız kurulları var. Bu kurullar hâkimlerin başkanlığında, siyasi partilerin temsilcilerinden oluşmaktadır ve onlar kararlar almaktadır. Bu kararlar doğrultusunda seçim bir düzen içerisinde yürümektedir. Şuan seçimlerin son 10 günü dediğimiz propagandanın serbest olduğu bazı yasakların uygulandığı dönem içerisindeyiz" dedi.

CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 18:00'DE PROPAGANDA YASAĞI BAŞLIYOR
1 Kasım seçimlerinin propaganda yasaklarının Cumartesi günü saat 18:00 itibariyle başlayacağını anlatan Vali Taşyapan, "Dolayısıyla Cumartesi günü saat 18:00 itibariyle de bütün propaganda dönemi tamamen bitecek ve bütün partilere ait flama, afişler, her türlü materyal ortadan kaldırılacak. Pazar günü de saat 07:00'de oy verme işlemi başlayıp 16:00'da bitecek. Bildiğiniz üzere ilimizin doğusundaki bazı illerde oy verme saatlerini Yüksek Seçim Kurulu 07:00-16:00 arası belirledi. Diğer illerimizde de 08:00-17:00 arasında oy verme işlemi gerçekleşecek. Biz Van ili olarak 07:00 ile 16:00 arası oy verme işlemi gerçekleştireceğiz. Valilik olarak bizde seçimin güvenlik içerisinde, güven içerisinde yapılması, sonuçlandırılması ve bu arada vatandaşlarımızın özgür iradeleriyle oyunu kullanabilmelerini sağlıyoruz. Hem sandıkların güven içerisinde kurulması, hem oy verme süre içerisinde güvenliklerin sağlanması, vatandaşlarımızın güvenliklerinin sağlanması hem de oy sayımı ve dökümünde ve onların il, ilçe seçim kurullarına getirilinceye kadar bütün güvenliği sağlamakta bizim görevimizdir. Dolayısıyla demokrasi bir ülkeyiz ve demokratik ülkelerde seçimlerin normalde siyasal partiler yapar. Yine söylediğim gibi hakemlerimizin nezaretinde partilerimizin katkılarıyla yapılıyor" şeklinde konuştu.

599 BİN 698 KİŞİ OY KULLANACAK
Van'da 2 bin 19 sandıktan 599 bin 698 kişinin oy kullanacağını belirten Taşyapan, "Bunun bin 76'sı sandıkların polis bölgesinde, 943'ü de jandarma bölgemizde yer alıyor. Bunların hepsinin tamamında güvenlik tedbirlerimizi tamamlamış durumdayız. Yaklaşık 7 bin personel ile jandarmamız görev yapacak. Polisimizde 2 bin 800 personel ile il ve ilçe merkezlerinde görev alacaklardır. Özellikle vatandaşlarımız özgür iradesini sandığa yansıtsın. Herhangi bir olayla karşılaşmaları durumunda, herhangi bir asayiş olayı veya güvenlik olayı ile karşılaşmaları durumunda valiliğimizin 24 saat görev yapacağı seçim harekat merkezine ayrıca İl Emniyet Müdürlüğümüzde veya jandarmamızda hem 155 hem 156 nolu telefonlarla her türlü bilgiyi aktarabilirler. Ayrıca ilçelerde de kaymakamlıklarımızın bünyesinde o gün 24 saat görev yapacak seçim harekat merkezi olacak. Orada da her türlü bilgiyi telefonları iletmek mümkündür" ifadelerini kullandı.

Vali Taşyapan, siyasi partilerin propaganda döneminde iyi bir işbirliği örneği sergilediklerini söyledi.

Daha sonra Van Valisi İbrahim Taşyapan gazetecilerin sorularını yanıtladı. (Bölge Gazetesi - Burhan Ergin)

Editör: Wan Haber