Tuşba Belediyesi’ne ait toplantı salonunda gerçekleştirilen Temmuz ayı Van İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Van Valisi İbrahim Taşyapan başkanlığında gerçekleşti.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşenler için yapılan saygı duruşu ile başlayan toplantıda konuşan Vali Taşyapan, yaşanan darbe girişiminin milletin olaya el koyması ile engellendiğini kaydetti.

Vali Taşyapan, “Çok şükür ki milletimizin olaya el koyması, Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu çağrı ve milletimizin bu çağrıya tepki vermesi, diğer güvenlik birimlerimizin, polisimizin ve askeriyede bu girişime karşı çıkanların göstermiş olduğu irade ile bu kalkışmayı atlattı. 250’nin üzerinde şehidimiz ve yaralılarımız var. Daha önceki darbelerde olduğu gibi son girişimde de diğerlerinde olduğu gibi acılar yaşandı ve bu acılar tarihe geçti. Meclisimize ve insanlarımıza atılan bombalar daha önce yaşanmış bir olay değildi. Bu yapılan girişimin ne denli cani olduklarını açık bir şekilde göstermektedir. Milletimiz bunun karşısında durdu ve durmaya devam edecektir. Toplum olarak bundan dersler çıkaracağız. Bunu yaparken de bu yapıların kurumlarımız içerisinde yer almış olanlarını, sinmiş olanları temizlemek de hepimin başta gelen görevlerinden bir tanesidir” dedi.

“Ekonomik göstergelerimiz her zaman pozitiftir”

Taşyapan, yaşanan sıkıntıların yatırımlara ve çalışmalara hiçbir şekilde engel olmayacağını dile getirerek, “Ekonomik göstergelerimiz ülke olarak her zaman pozitiftir. Bu da bize her zaman ışık tutacaktır. Kurumlar arasında var olan sıkıntıları çözmek adına elimizden geleni yapacağız. Kurumlar arasında çözülmeyen sorunlara biz müdahil olacağız, bizim çözemeyeceğimiz sorunları ise en üst kademelere taşıyacağız. Hiçbir mazeret çalışmalarımıza engel olamayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Kurumlarımızda üst düzey katılım sağlanmalı”

Toplantıda kimi kurumlardaki katılımın alt kademelerde olduğuna da dikkat çeken Taşyapan, “Bu toplantılar üst düzey istişare alanlarımızdır. Dolayısıyla ben çok zaruri bir iş olmadıkça bu kurula başkanlık etmeye çalışıyorum. Ancak olağanüstü bir durum olduğunda vali yardımcılarımız buraya başkanlık yapıyorlar. Kurumlarımızın en üstte yer alan yetkili kişilerinin buraya katılması gerekiyor. Biz burada bunlara şahit olduğumuz gibi ikinci ve üçüncü derecede kişiler buraya geldiği zaman, ben bunlara sen yetkili değilsin otur demek istemiyorum. İzinli olur, vekil olur onu anlarım. Ancak kurum ve belediyelerden en üst düzeyden katılımın buraya yapılması gerekiyor. Bu toplantıya katılan isimlerin en üst düzey olması gerekir. Özellikle belediye başkanlarımızın buraya katılım sağlaması gerekiyor. Bu hem olması gereken bir şeydir. Bu ilin yatırımları veya yürüyen projeler burada konuşulacaktır. Dışarıdaki bölge müdürlüklerimizin değil, ancak buradaki kurumlarımızın ve belediye başkanlarımızın üst düzey bir şekilde burada yer alması gerekiyor. Biz burada yatırım ve ilin geleceği için çalışıyoruz. Kişisel kaprisleri tatmin etmek için uğraşmıyoruz. İlin yatırımlarını konuştuğumuz zaman bir sorunla ilgili cevap geldiği zaman, o soruyu cevaplayan kişinin ‘biz sorunu müdürümüze, başkanımıza götürelim’ demesi gibi bir cevap olamaz. Acil bir iş çıkarsa ona bir şey demem. Ancak en yetkili kişinin ardından gelen isim burada olması gerekiyor. Biz burada arkadaşlara sen değil senin bölge müdürün, başkanın gelsin burada konuşsun diyebiliriz. Ancak biz bunu arkadaşlara hiçbir zaman söylemedik. Buraya yapılacak olan üst düzey katılım, bu ile olan saygıdan ve kendi yaptığınız işe verdiğiniz değerdir. Bunu burada söylemek isterim” şeklinde konuştu.

Toplantıya vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve kamu kurum kuruluş temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı. İHA

Editör: Wan Haber