Adana'da kar maskeli bir kişi taş ile kuyumcunun camını kırıp 52 bilezik alarak kayıplara kaçtı.
Olay, merkez Seyhan ilçesi Ova Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre dün saat 16.00 sıralarında Şakirpaşa Caddesi üzerinde bulunan kuyumcunun önüne gelen kar maskeli bir kişi, yol çalışması nedeniyle kaldırımda bulunan kilit parke taşını alarak kuyumcunun camını kırıp vitrindeki 52 bileziği alarak kaçtı.
Hırsızın attığı taş iş yeri sahibi Mafuz Yel'in oğlu Birhat Yel'in (12) kafasına çarptı. Bu arada kaçan hırsızı iş yeri sahibi kovalamaya başladı. Ancak ara sokaklara kaçan hırsızı kaybeden iş yeri sahibi daha sonra polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri ara sokaklarda hırsızı aradı ancak bulamadı.
Kafasına taş gelen 12 yaşındaki Yel ise, "Okuldan çıktıktan sonra babamın yanına geldim. Otururken birden cam kırıldı kafama taş geldi. Taşın gelmesiyle dilimi ısırdım ve çok korktum" dedi.
Soygun yapılan kuyumcuda ve etrafındaki esnaflarda güvenlik kamerası olmadığı görüldü. Sık sık korsan gösterilerin yaşandığı Şakirpaşa Caddesi'nde esnafın PKK yandaşlarının tehdidi nedeniyle güvenlik kamerası taktıramadığı ortaya çıktı.
(FKE-ÖZ-Y)

23.01.2013 09:37:52 TSI

Editör: Wan Haber