Taşköprü ilçemizde 1993 yılında temeli atılan ve bugüne kadar bir ilerleme kaydedilemeyen Taşköprü Kültür Merkezi inşaatına Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 2 milyon TL ödenek ayrıldı.

Bu yıl inşaat çalışması başlayacak olan Kültür Merkezi'nin 2 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.
Taşköprü Kurban Tepe Mevkii'nde TOKİ Kız Yurdu yanında bulunan kültür merkezi inşaatı ile ilgili olarak konuşan Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, 1993 yılında temeli atılan Taşköprü Kültür Merkezi'nin bugüne kadar ödenek yetersizliğinden dolayı tamamlanmadığını ve günümüzde bakanlıklarının yarım kalan kültür merkezlerinin tamamlanması projesi kapsamında Taşköprü Kültür Merkezi'ne 2 milyon TL ödenek ayrıldığını ve parayı İl Özel İdaresi'ne aktardıklarını kaydetti.
3 katlı ve yaklaşık 2 bin m2 kullanım alanı olan Taşköprü Kültür Merkezi inşaatının yapımına önümüzdeki aylarda başlanmasının beklendiği belirtildi.
Taşköprü gibi bölgede örnek gösterilecek konumda bir ilçede bugüne kadar bir kültür merkezinin olmamasının büyük bir eksiklik oluğuna değinen Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, kendilerinin de göreve geldikleri günden bu tarafa kültür merkezinin
tamamlanmasına yönelik çeşitli girişimleri sürdürdüklerini ve Kültür ve Turizm
Bakanlığı'ndan 2 milyon TL gibi bir ödenek ayrılmasını tüm Taşköprülülerle birlikte memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
Arslan, yapılacak olan bu kültür merkezi ile ilçe halkının kültürel etkinliklere daha fazla ağırlık göstereceğini ve yapılan etkinliklerin de artacağını belirtti.
Yapılacak olan Kültür Merkezi'nde konferans salonu, kütüphane, çok amaçlı salon gibi kullanım alanlarının bulunacağı kaydedildi.

12.01.2013 16:03:38 TSI

Editör: Wan Haber