Taşköprü Belediyesi tarafından 2010 yılından bu tarafa bölgede bir ilk olarak yürütülen sokak köpeklerinin kısırlaştırılması çalışması kapsamında 600 sokak köpeği kısırlaştırıldı.
Sokak köpekleri sayısında yaşanan artış nedeniyle vatandaşların huzurunu düşünen Taşköprü Belediyesi üç ayda bir rutin olarak köpek kısırlaştırması yapıyor. Çalışmalar kapsamında kısırlaştırmanın yanı sıra işaretleme ve aşılama işlemleri de ilçeye gelen mobil kısırlaştırma aracında gerçekleşiyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, özellikle çevreden ilçe merkezine getirilip köpeklerin bırakıldığını ve sokak köpeklerindeki artıştan dolayı ilçe halkının duyduğu şikâyeti kendilerine iletmesi üzerine herhangi bir uyutma ya da itilaf yoluna gidilmeden çağımıza uygun şekilde köpeklerin kısırlaştırılarak ve kuduz ve parazit aşıları yapılarak sahipsiz sokak köpeklerinin tekrar eski yerlerine bırakıldığını belirtti.
Taşköprü halkının da bu uygulamadan oldukça memnun olduğunu kendisine ilettiğini değinen Arslan, Taşköprü halkının sağlığı, huzur ve rahatı için bundan sonrada ellerinden gelen çalışmanın en iyisini yapmaya devam edeceklerini vurguladı.
Arslan ayrıca 2010 yılından bu tarafa yaptıkları çalışma kapsamında yaklaşık 600 sokak köpeğini kısırlaştırma çalışması yaptıklarını ifade etti.
(AD-

16.01.2013 11:58:49 TSI

Editör: Wan Haber