Yalova'nın Taşköprü beldesinde, AKSA fabrikasının depolarında çıkan yangında etrafa kimyasal dumanlar yayıldığı iddiaları vatandaşlar arasında yankı bulmadı.
AKSA fabrikasının depolarında çıkan yangında elyaf hammaddeleri yanmıştı. Yaklaşık 10 saat süren yangın sonrasında dumanların kimyasal maddeler taşıdığı ve bu kimyasalların fabrika çevresinde yaşayan insanları tehdit ettiği iddiaları halkı etkilemedi.
İl Genel Meclisi Üyesi Bahar Doğan da bu iddiaları reddetti. Bu yangının çevreye ve insanlara herhangi bir zararı olduğuna inanmadığını dile getiren Doğan, "Burada büyük bir yangın oldu. Tedirgin olduk ancak yetkililer gerekli tedbirleri alıp kısa sürede yangının sönmesini sağladı. İl Genel Meclisi ve çevreci kişiliğim sebebiyle bugüne kadar bu fabrikaya yönelik sert eleştirilerim oldu ancak haklarını da yememek lazım. Bu yangında çevreye herhangi bir zarar gelmedi. Taşköprü bu sanayi kuruluşu ile komşu. Sanayi ile yerleşim alanlarını yan yana tutmak kolay bir şey değil. Ciddi tedbirlerin olması lazım. Dolayısıyla riski iyi yönetmek lazım. Riski iyi yönetirsek burada sıkıntısız yaşarız" dedi.
Vatandaşlar ise yangın esnasında ve sonrasında normal bir duman kokusu dışında başka bir koku hissetmediklerini söyledi.
(SÇ-MŞ-Y)

29.01.2013 14:53:36 TSI

Editör: Wan Haber