Kırklareli Valisi Mustafa Yaman Başkanlığı'nda,Valilik Atatürk Toplantı Salonu'nda "Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı" yapıldı.
Toplantıda 22 Ekim 2012 tarihinde Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Müsellim, Çövenli ve Akıncılar köyleri ile Lüleburgaz İlçesine bağlı Büyükkarıştıran Beldesi'nde aşırı yağışlar sonucu yaşanan taşkınlar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü tarafından, yaşanan taşkının sebepleri ve alınması gereken önlemler ile ilgili 2013 yılı içerisinde uygulanacak projeler ile ilgili bilgiler verildi.
Kırklareli il sınırları içerisinde yaşanması muhtemel sel baskınlarının, can ve mal kaybına neden olmaması, mevcut taşkın kontrol tesislerinin amacına uygun olarak işletilmesi, akarsu yataklarının korunması ve mevcut taşkın tesislerinin, menfez ve köprülerin gözden geçirilerek yetersiz kapasitede olanların ise yeniden projelendirilip, inşaatların bir an önce yapılması için kurumların ve belediyelerin 2013 yatırım programlarını da buna göre oluşturmaları görüşüldü.

18.12.2012 15:46:31 TSI

Editör: Wan Haber