Manisa'da son günlerde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Gediz Nehri yatağının taşması sonucu merkeze bağlı ilçe ve köylerde bazı tarım arazileri sular altında kaldı. Bir barınakta mahsur kalan 2 çocuk, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından kurtarıldı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sağanak yağış nedeniyle Gediz Nehri'nin taşması sonucu merkeze bağlı Aşağı Çobanisa Belediyesi, Turgutlu ilçesine bağlı Urganlı Belediyesi, Musaçalı ve Sarıbey köylerine ait tarım arazilerinin etkilendiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İl Jandarma Komutanlığı'ndan alınan ihbar üzerine İl Müdürümüz Bekir Şen sorumluluğunda 2 arama kurtarma teknisyeni Turgutlu ilçesi ile Manisa arasında kalan ovada incelemelerde bulunmuştur. Yapılan incelemeler sırasında Turgutlu ilçesine bağlı Sinirli köyü ile Hamzabeyli belediyesi arasında bulunan bir hayvan barınağının sular altında kaldığı tespit edilmiştir. Barınakta 2'si çocuk olmak üzere toplam 7 kişinin olduğu tespit edilmiş olup megafon vasıtasıyla bulundukları bölgenin sel riski altında olduğu konusunda vatandaşlarımız uyarılmışlardır. Vatandaşların tahliyesi amacıyla Hamzabeyli belediyesinden 1 traktör ve 1 kepçe tahsis edilmiş ancak arazide su seviyesinin yüksek olması ve zeminin çamur olması nedeniyle araçlar ile yardım edilememiştir. Araçlarla ile vatandaşlarımızın tahliye edilememesi sonucu müdürlüğümüz arama kurtarma teknisyenleri hayvan barınağına yürüyerek giderek 2 çocuğu tahliye etmişlerdir" denildi.
(YB-YHY-Y)

11.02.2013 18:27:32 TSI

Editör: Wan Haber