Hak-İş Başkanı Mahmut Aslan, taşeron işçi konusunun hükümet programında yer almadığına dikkat çekti. Aslan, “İlgili bakanlarla konuştuk. Başbakan, Maliye Bakanı’na yeni çalışma yapılması için talimat vermiş. Artık taşeronla ilgili bugüne kadar konuşulanların çok fazla bir anlamı yok. Davutoğlu’nun açıklamasıyla, kamuda taşerondan vazgeçilmişti, asıl iş, yardımcı iş ayrımı kalkmıştı. Bunun aynen devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

OTOMATİK BES’E İTİRAZ

“Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan’dan da aldığımız intiba, taşeron konusunda yeni bir çalışma yapılacağı yönünde. Bu da sevindirici” diyen Aslan, taşeronda kalınan yerden devam edilmeyeceğini, yeni bir çalışma yapılacağını ifade etti.

Kıdem tazminatında Avusturya modelini Türkiye’ye bire bir getirmenin sıkıntı yaratacağını kaydeden Aslan ayrıca, otomatik BES ile çalışanlardan her ay düzenli kesinti için de “Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonomi bürokratları ve bankacılarla oturup hesap yapmış. Bizi dikkate almayan modeli asla kabul etmeyiz” diye konuştu.

Kaynak: Habertürk

Editör: Wan Haber