Van'da Taşeron İşçileri Platformu'na üye bir grup, hükümetin yapmış olduğu asgari ücret dağılımına tepki göstererek, bu yıl yine hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirdiler.
Sanat Sokağı'nda bir araya gelen grup, ellerindeki dövizlerle tepkilerini dile getirdiler. Daha sonra Taşeron İşçileri Platformu adına basın metnini okuyan Esin Deniz, bu yıl daha yüksek bir oranda zam beklediklerini ancak hayal kırıklığına uğratıldıklarını ifade etti. Deniz, "Bu yıl ki rakamlara bakıldığında geçen yıla oranla daha geriye doğru gittiğimiz anlaşılmıştır. Ülkenin içinde bulunduğu gerçekliklere bakıldığında asgari ücretle çalışan insanlar yine sömürülmeye devam edilmiştir. Allah aşkına sizler bir ay asgari ücretle geçinmenin ne demek olduğunu hiç düşünüyor musunuz? Bir asgari ücretle evlerini geçindirecek kadar yetenekli olan bu insanların sandık başında da bu yeteneklerini size karşı kullanabileceklerini düşünebiliyor musunuz? Mahiyetinizde çalıştırmış olduğunuz taşeron işçilerimize ikinci sınıf muamelesinde bulunmayız, zulüm etmeyiniz. Hakkı olan çalışma saatinden fazla çalıştırmayınız" dedi.

Bazı kurum amirlerinin işçilerin yıllık izinlerini bile çok gördüğünü belirten Deniz, "Sizlerin maaşı bir gün geç yatsa kıyametleri koparırsınız. Ama gel gör ki bu çalışanların maaşı, 20-25 gün geç almaları sizleri rahatsız etmiyor mu? Hala bazı kurum amirlerimiz 'bunlar taşeron bunların yıllık izin hakları yok' diyen var. Elimizde buna dair onlarca Yargıtay kararları var. Yıllık izinlerini hakkı olduğu kadarını vermenizi talep ediyoruz. Unutmayınız ki herkes yaptıklarının karşılığını alacağı gün mutlaka yakındır. O günden korkun. Artık yeter asgari ücretle azami köleliğe dur demenin zamandı geldi. Siz işverenler ve kapitalizmin muhafızı bürokratlar. Siz Allah'ın malını kendi aranızda bölüştürüp durmakla iyi işler yapmaktasınız. Halbuki kendi lehinize düşündüğünüz bu hal ile kendi sonunuzu da hazırlamaktasınız. Halbuki kendi lehinize düşündüğünüz bu hal ile kendi sonunuzu da hazırlamaktasınız" şeklinde konuştu.
Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
(SER-Yİ-Y)

29.12.2012 15:47:07 TSI

Editör: Wan Haber