İSTANBUL - İşçilerin yol parası taşeron şirket tarafından karşılanmazken işçiler aylık ortalama 200 liraya yakın yol parasını kendi ceplerinden veriyor. İşçiler talepleri için yarın sabah 2 saat iş bırakacak.

İşçilerin yaptığı eylemler şimdiden sonuç vermeye başladı. Üniversite yönetimi bugün yapılması gereken temizlik işlerinin verileceği taşeron şirket ihalesinin mayıs ayına ertelendiğini duyurdu. İhale sözleşmesine işçilerin yol parasının da taşeron şirket tarafından ödenmesi ile ilgili madde konulması tartışılıyor.

İşçiler günlerdir devam ettirdikleri yürüyüşlerine bugün de devam etti. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yemekhane önünde bir araya gelen işçiler ve sağlık emekçileri buradan hastane girişine kadar yürüyerek, “Susma haykır taşerona başkaldır” dedi. İşçiler Dekanlık önüne geldiklerinde ise “Dekan uyuma işçine sahip çık” sloganları attı.

Yürüyüş sonunda bir kez daha yarın yapılacak 2 saatlik iş bırakma eylemine çağrı yapılırken üniversite yönetiminin eyleme katılımı engellemek için yaptığı baskılara da değinilerek “Nasıl ki üniversite yönetimi yol ücretlerimizi keserken bize sormadıysa biz de haklarımızı aramak için eylem yaparken üniversite yönetimine sormayacağız” dedi.

DR. ERSİN ARSLAN UNUTULMADI

Taşeron temizlik işçilerinin yaptığı, doktorlar ve sağlık çalışanlarının da katıldığı eylemde geçen sene Gaziantep’te hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan da unutulmadı.

Yürüyüş sonunda Dr. Ersin Arslan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken sağlık örgütlerinin hazırladığı ortak metni Prof. Dr. Huri Özdoğan okudu. Özdoğan, Dr. Ersin Arslan’ın ölümünün üzerinden iki yıl geçmesine rağmen sağlık çalışanlarının şiddet görmeye devam ettiği belirtilirken, sağlıkta şiddetin engellenmesi için gerekli yasaların çıkarılması gerektiği belirtildi. Açıklamada aynı zamanda 17 nisan gününün sağlık çalışanlarına karşı şiddet ile mücadele günü olması gerektiği talebi de yinelendi. EVRENSEL

Editör: Wan Haber