Taşerona kadro konusunda yüz binlerce çalışanın gözü kulağı gelecek yeni açıklamalarda.

15 Temmuz'daki FETÖ'cülerin darbe girişiminden önce Başbakan Binali Yıldırım taşerona verilecek kadro konusunu gündemine almış ve gerekli işlemlerin 2016 yılı içerisinde tamamlanacağını açıklamıştı.

FETÖ İLE BAĞLANTILI OLANLAR AYIKLANACAK

Başbakan Binali Yıldırım'ın bu açıklamasından bir kaç gün sonra FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, taşerona kadro konusunun da askıya alınmasına neden olmuştu. Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlayan kamu kurumlarının FETÖ ile bağlantılı olan kişilerden ayıklanması konusu gündeme geldi.

Başlatılan operasyonlarda binlerce kişi görevlerinden uzaklaştırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili olarak, "15 Temmuz sürecide göstermiştir ki Fethullah Gülen Terör Örgütü’nün kamu kurumlarından kısa sürede tamamen temizlenmesi gerekiyor. Devletin birlik ve beraberliği için şer odaları ortadan kaldırılacak. Boşalan kadrolara eğitimini tamamlamış mezun öğrenciler yerleşecek.

Kamu kurumlarının temizlenmesinin ardından taşeron firmalara geçilecek. FETÖ ile bağlantısı olan taşeron şirketler ayıklanacak. Sonrasında ise söz verdiğimiz gibi taşerona kadro konusu ele alınacak. Ancak bu biraz zaman alacak" dediği öğrenildi.

2017'NİN İLK ÇEYREĞİNDE TAMAMLANACAK

Atılacak adımlar ve gerçekleştirilecek işlemlerin 2017'nin ilk çeyreğinde tamamlanması öngörülüyor.

ZİNCİRLER DEŞİFRE OLUYOR

Yıllardır sınav sorularını çalarak devletin her kademesine kendi mensuplarını yerleştirdiği tespit edilen ihanet çetesinin, aynı şekilde kendisine mensup firmalar ve kurumlardaki yöneticilerin işbirliği ile işçi alımlarını da yaptıkları belirlendi. Kanlı darbe girişiminin ardından yapılan denetimlerde FETÖ ile bağı tespit edilen şirket ve yöneticilere yönelik görevden almalar hızlandı.

FETÖ'nün kurduğu bu zincir sayesinde kamuda göreve başlayan taşeron işçilerden devlete karşı eylemlere giriştikleri ve FETÖ ile bağlantıları tespit edilenlerin iş akdi feshedilecek. Yakında Meclis'e gelecek olan Taşeron Yasası'nda tüm taşeronların kadroya alınması hedeflenirken, yasanın da bu temizliğin tamamlanmasının ardından Meclis'e gelmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber10

Editör: Wan Haber