Taşeron İşçiler Derneği Erzurum Şube Başkanı Lokman Çolak, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'i ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Zekai Özer ve Genel Sekreter Ekrem Kaya ile birlikte belediyeye gelen Çolak, Erzurum'da yeni kurulan dernek hakkında Başkan Cengiz'i bilgilendirdi. Yeni kurulan bir dernek olduklarına işaret eden Çolak, Başkan Cengiz'den yapılanma sürecinde kendilerine destek olmasını istedi.
Erzurum'da kamu kurum ve kuruluşlarında 7 bin taşeron çalışan olduğuna dikkat çeken Lokman Çolak, "Öncelikli amacımız 500 üyesi bulunan derneğimizin üye sayısını artırarak, taşeron çalışanların gündemde olan özlük haklarının düzenlenmesi noktasında gerekli kamuoyunu oluşturmak ve hak aramaktır. Erzurum'daki tüm taşeron çalışanları derneğimiz çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz." dedi.
Derneğin yapılanma sürecine de Başkan Cengiz'den destek isteyen Çolak, "Bu konuda da belediye başkanımızın bize her türlü desteği sunmaya hazır olduğunu belirtmesi mutluluğumuzu artırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz de, yeni oluşturulan taşeron işçiler derneğinin bir yapılanma içerisine girmesinin ve çalışan haklarını aramaya yönelik girişimlerinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Hükümetin gündeminde taşeron işçilerle ilgili bir yasal düzenleme olduğunu da hatırlatan Başkan Cengiz, şunları söyledi: "Bu sürece katkıda bulunmak, taşeron çalışanların haklarını savunmak adına atılmış bu adımı gönülden destekliyorum. Aziziye Belediyesi olarak, Taşeron İşçiler Derneği'nin yapılanma sürecine elimizden gelen katkıyı sunmaya hazırız. Örgütlenme adına atılan bu adımdan dolayı dernek yöneticilerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum." diye konuştu.
(AA-AA-Y)

14.02.2013 11:07:45 TSI

Editör: Wan Haber