"Aşk Kalbe Düşünce" isimli programda, seslendirdiği birbirinden güzel şiirlerle gönülleri fetheden Serdar Tuncer, tasavvuf musikisinin buğulu sesi Mustafa Demirci ile birlikte Ömer Tuğrul İnançer'i ağırladı. Programda tasavvuf üstatlarından İnançer, aşkı anlattı.
Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek başta olmak üzere çok sayıda Küçükçekmeceli katıldı. Her ay düzenlenecek olan "Kalbe Düşünce" programında okuduğu şiirlerle Küçükçekmecelilere duygu dolu anlar yaşatan Serdar Tuncer, "Her ay kalbe düşenleri ve kalbe düşenlerin söylettiklerini konuşalım istedik. İlk olarak da aşkı seçtik. Tabi ki burada aşkın en hakikisini konuşacağız"dedi.
"AŞKTAN ÖNCE SEVMEYİ ÖĞRENMELİYİZ"
Aşk'ın bir tanımı olmadığını, kalpte yaşanan bir hal olduğunu belirten tasavvuf üstadı Ömer Tuğrul İnançer ise, "Aşk haldir, kalple yaşanan bir haldir. Aklımızla aşkı anlayamayız. Aşk gönül işidir. İnsanların bir hatası da aşkı beden işi zannetmeleridir" diye konuştu.
"EVLATLARINA BİLE SEVGİ GÖSTEREMEYENLER VAR"
Peygamber Efendimizin, "İman etmedikçe Cennet'e giremezsiniz", "Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız" ve "Aranızda selamlaşmayı yayarsanız birbirinizi seversiniz" Hadis-i Şerifleri'nde; aşkın, muhabbetle yaşanması gerektiğini vurguladığını anlatan İnançer, günümüzde insanların önce sevmeyi öğrenmelerinin önemli olduğunu ifade ederek, "Öyle ki bazı insanlar evlatlarına bile sarılmıyor. Sevgisini göstermiyor" dedi.
Mustafa Demirci'nin tasavvuf musiki dinletisiyle süren programın sonunda ise, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay gecenin anısına konuklara çiçek takdim etti.
(ET-ÖK-Y)

21.01.2013 10:03:18 TSI

Editör: Wan Haber