Türkiye'de toplu yemek ve hizmet sektörünün gelişmesindeki önemli isimlerden biri olan Eşref Hamamcıoğlu, yiyecek sektöründeki 20 yıllık tecrübesini, şimdi kendi markasına yatırıyor. Kurucu genel müdürlüğünü ve CEO'luğunu yaptığı Sodexo'dan ayrıldıktan sonra kendi şirketini kurarak, iş hayatına yön veren Eşref Hamamcıoğlu, "Chef's Pack" markasıyla sağlıklı ve dengeli beslenme sektörüne adım attı.
Sterilizasyon yöntemiyle pişirilmiş yiyecek paketleri hazırlayan Hamamcıoğlu, uzman beslenme danışmanları desteği ile 'porsiyon ve kalori miktarları kontrollü' olarak beslenmek isteyenlere ve diyet yapanlara hitap edecek. Hamamcıoğlu, Chef's Pack markasıyla 2 yıl içerisinde 10 milyon dolar ciro yapmayı planlıyor.
Büyük şehirlerdeki yoğun iş yaşamını, yalnız yaşamanın verdiği zorlukları ve beslenme alışkanlıklarının değişmesini dikkate alan iş adamı Eşref Hamamcıoğlu, dengeli, sağlıklı ve kontrollü beslenmeye vakit bulamayanlar için kalorisi düşürülmüş, porsiyonları kontrollü yemek paketleri oluşturdu. Chef's Pack markasıyla piyasaya sürülen paket içerisinde, kişiye özel hazırlanmış öğle ve akşam öğünleri için 5 günlük yemekler yer alıyor.
Sterilizasyon yöntemiyle hazırlanan Chef's Pack menüleri, koruyucu katkı maddesi olmaksızın bir ay boyunca besin değerini kaybetmeden kolayca muhafaza ediliyor. Ayrıca, gıda güvenliği açısından teslimat ve sevkıyat rahatlığı nedeniyle, kişinin yaşam temposuna uyum sağlıyor. Mikro dalga fırında saniyeler içinde ısıtılarak yenmeye hazır hale gelen Chef's Pack menüleri, ister iş yerinde, ister tatilde olsun her yer ve dönemde kontrollü ve sağlıklı beslenme imkanı sunuyor.
Uzman beslenme danışmanlarının online desteğiyle kişiye özel oluşturulan Chef's Pack menüleri, yine online siparişlerle adrese teslim ediliyor. Chef's Pack markasıyla, porsiyon ve kalorisi kontrollü beslenmenin lüks olmaktan çıkacağını belirten Hamamcıoğlu, "Günlük hayatın keşmekeşi ve koşturması içinde çoğumuz sağlıklı beslenme imkanı bulamıyoruz.
Birçoğumuz diyet ve sağlıklı beslenmeyi pahalı ve lüks olarak görüyoruz. Ancak, bu böyle değil. İsteyen herkes internet üzerinden uzman beslenme danışmanımızla görüşüp, kendisine uygun olan menüleri seçebilecek ve 5 günlük öğlen ve akşam öğünlerinden oluşan paketinin içeriğini belirleyebilecek. Özel ambalajda yer alan yiyeceklerden oluşan uygun fiyatlı paketimizi, Türkiye'nin her yerine teslim edeceğiz, üstelik alışmış olduğunuz geleneksel yemek çeşitlerimiz ile" dedi.
Chef's Pack menülerinde; tas kebabından, etli kuru fasulyeye, patlıcanlı bulgur pilavından ayva tatlısına kadar 60 çeşit geleneksel Türk yemeğini sunacaklarını belirten Hamamcıoğlu, "Herhangi koruyucu katkı maddesi içermeyen, kaynağı belli, kalite standartlarına uygun malzemelerle hazırlanmış, uzman beslenme danışmalarımız tarafından tasarlanmış menülerimiz, kalorileri azaltılmış ürünler olacak. Örneğin, bir kişi bir tabak tas kebabı yese de üzerinde kalorisi bulunduğu için kontrollü beslenmiş olacak. Kişi, online olarak alacağı beslenme danışmanlığı desteği ile sağlıklı beslenme için ne kadar kalori alması gerektiğini bilecek ve buna göre ya web sitemizdeki hazır menülerimizden seçecek ya da çorba, ana yemek, zeytinyağlı, tatlılardan oluşan yemek çeşitlerinden kendi menüsünü kendisi oluşturacak" dedi.
Uzun zamandır yemek sektöründeki tecrübesini değerlendirmek istediğini ifade eden Eşref Hamamcıoğlu, fikrin Amerika'da eğitimine devam eden oğlu Bora Hamamcıoğlu'ndan geldiğini belirterek şunları söyledi:
"Amerika'ya tatile gittiğim dönemde burada eğitim gören oğlumla görüşürken bu fikir ortaya çıktı. Projenin şekillenmesi ve bu hale gelmesinde oğlumun da büyük desteği oldu. Dengeli, sağlıklı ve porsiyon kontrollü beslenme alanında, Türkiye'de hala ciddi bir potansiyel olduğunu gördük. Amacımız, ürünümüzü sağlıklı ve dengeli beslenmek isteyen herkese ulaştırmak. Hedef kitlemiz arasında öğrenciler, sıkça seyahate çıkanlar, yalnız yaşayanlar, evde bakım şirketleri, meslekleri gereği işlerinin sürekli başında olması gereken personel istihdam eden firmalar, özel diyet menüleri uygulayan sağlık kuruluşları, seyyar ve geçici çalışma düzeni olan kuruluşlar, ramazan iftar çadırları, seçim büroları gibi çok geniş bir kesim var. Chef's Pack'le 2 yıl içerisinde 10 milyon dolar ciro bekliyoruz."
(ÖK-ÖK-E)

20.02.2013 13:20:09 TSI

Editör: Wan Haber