Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, tartışmalı dini tesis alanının istimlak edileceğini, gerekirse de gelir getirmesi amacıyla altına çarşı ve otopark yapılabileceğini söyledi. Aldırmaz, çamlık arazisiyle ilgili de "Çukurova ile el ele veririz mükemmel bir park yaparız, istenirse müze yaparız" dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak ayı ilk oturumu, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yönettiği oturumda, tartışmalı dini tesis alanı ve çamlık alanı yeniden gündeme geldi. CHP'li Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, söz konusu bölgede yürüyüş mesafesinde çok sayıda caminin olduğunu, bu camilerin ön saflarının dahi dolmadığı savundu. En kolay taraftar bulan, en kolay işlenen konuların başında din konusu geldiğini iddia eden Özer, bazı çevrelerin din üzerinden tartışmayı yürüttüğünü ifade ederek, bölgenin gerçekte sosyal tesis ve otoparka ihtiyacı olduğunu belirtti. Meclis üyelerinin Çin ziyareti sırasında, AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı'nın, meclis üyeleri hakkında ağır eleştirilerde bulunduğunu söyleyen Özer, "İl Başkanı yaptığı toplantıda, Adana'da Belediye Meclis komisyonları üyelerinin daha fazla huzur hakkı alması amacıyla çalıştığı için ciddiyetini kaybettiğini belirterek Ali'den Veli'ye rant devşirmenin, kimseye yararı yok.' Bu Sayın İl Başkanım belediye meclis üyeliği, milletvekilliği yaptı. Ben Ak Partili meclis üyesi arkadaşlarımın başkanlarını bu konuda uyardıklarını sanıyorum. Yasalarda bellidir bizim kaç kez toplanacağımız. Her gün imar toplantısı yapsanız, bu toplantılardan alacağınız ücret 10 oturumla sınırlıdır. Peki İl Başkanım, kamuoyunda bizi suçlamak bu kadar kolay mı? İnsanlarla karşı karşıya getirmek, pratikte size ne kazandırabilir?" dedi. Bu sırada Aldırmaz, Özer'i "Söz hakkı olmayan insanlar hakkında konuşmayın" diyerek uyardı.

"RESMİ KURUMLARIN KORUNMASINDAN YANAYIM"
Aldırmaz ise yaptığı konuşmasında, Özer'in konuşmasına atıfta bulunarak, yürüme mesafesinde camilerin olabileceğini, camilerin toplum açısından önemli olduğuna işaret etti. Tartışmalı dini tesis alanının istimlak edileceğini, gerekirse gelir getirmesi için altına 'çarşı', bodrumuna da 'otopark' yapılabileceğini kaydeden Aldırmaz, "Bu benim görüşümdür, çoğunlukta böyle düşünüyor. Eğer bunu uygun görmezlerse o zaman arkadaşlar ona göre karar verir. Bu bir demokratik oylamadır" diye konuştu. Aldırmaz, resmi kurumların korunmasından yana olduğunu ifade ederek, Çukurova İlçe Belediyesi'nin hizmet binasının kiralık, Kaymakamlığı'n ise bir okul içerisinde çalışmalarını yürüttüğüne dikkat çekti. Aldırmaz, bu tür konularda bazı arsa sahiplerinin mağdur olabileceğine işaret ederek, bir başka tartışma konusu olan Çamlık arazisi ile ilgili de şunları söyledi:
"Çamlık alanının imarı, biz geldiğimizde zaten yapılmıştı. Burada bütün kamuoyunun duyarlılığına katılıyoruz, imarı ne olursa olsun park yapacağız. Zaten bu arsa bizimle Çukurova ilçesi arasında mahkemelik, Çukurova ilçesiyle ele ele veririz, buraya mükemmel bir park yaparız, ya da müze yaparız, toplum ne isterse onu yaparız. Biz toplum için buradayız, toplumun vereceği kararları uygulamak için buradayız."

"ALDIRMAZ, MURAT TÜRK'ÜN SORU SORMASINI İSTEMEDİ"
AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türk, Aldırmaz'ın konuşmasının ardından, kendisine soru sormak istedi. Aldırmaz, soru sormasına müsaade etmeyince kürsüde söz alan Türk, yaptığı konuşmasında, "Aslında söz almak istemedim. Sadece Aldırmaz'a bir soru soracaktım ama kendisi kürsüye kadar getirtti. Cami konusundaki hassasiyetiniz ve düşüncelerinizi daha önce bize iletmediniz. Soracağım şey, madem bu dini tesis alanı konusunda bu kadar engin ve zengin fikirleriniz vardı da neden tanıdığınız bir emlakçı ve tanıdığınız bir akrabanız gidip de bu mal sahibinden burayı satın almak istedi?" diye sordu.
Aldırmaz, Türk'ün sorusuna, "Bugün gazetelerde o kadar asparagas haberler var ki bunu ispat etmeyen namerttir. Bunu böyle yapan da namerttir. Bakınız bir emlakçı bu cami arsasını satın alsa bile burada bulunan 34 arkadaşımız fırsat verir miydi bunun geçmesine? Yine vermezdi. Bu tamamen hayal ürünü ya da size gelen yanlış bir bilgi" diye yanıt verdi.
(SZP-AKL-Y)

14.01.2013 17:54:01 TSI

Editör: Wan Haber