Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından yürütülmekte olan ve Çukurova Kalkınma Ajansı 2011 yılı 'Göçle Gelen Nüfusun Sosyal ve İktisadi Uyumunun Sağlanması Mali Destek Programı' kapsamında hibe sağlanan TR62-11-02/004 referans numaralı "Tarsus Yaşam Boyu Eğitim ve Spor Merkezi" projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.
Fevziçakmak Mahallesi'nde bulunan eski itfaiye binasında yapılan tadilatı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gençlere eğitim ve spor merkezi kazandıracaklarını söyledi.
Tarsuslu gençlerin ufkunu açmak ve güzel zaman geçirmelerini sağlamak için hizmetlerin devam ettiğini söyleyen Başkan Kocamaz, projede hedef grup olarak bu mahallelerde yaşayan 8-16 yaş arası çocuklar olduğunu bunun yanı sıra 16-50 yaş arası kadınlarında buradan faydalanacağını kaydetti. Kocamaz, "Merkezin kurulacağı belediyemize ait eski itfaiye binasında tadilat çalışmaları bitmiş ve çevre düzenlemesi yapılıyor. Merkez içerisinde bölgemizin ilk bilim salonu oluşturulacak, ayrıca spor salonu, resim ve müzik atölyesi, model uçak atölyesi, etüt odası, bilgisayar odası gibi hizmet alanları oluşturulacak. Gerekli olan tüm demirbaş ve tefrişat satın alınmış olup kısa süre içerisinde merkez faaliyete başlayacaktır" dedi.
Tesisin bölgede örnek olacağını vurgulayan Başkan Kocamaz, "Başta gençler olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hizmet edecek olan bu merkez kentimizde kültürel ve sosyal hayatın gelişmesine katkı sağlayacaktır" ifadesini kullandı.
(ERY-Y)

16.01.2013 13:56:48 TSI

Editör: Wan Haber