Mersin'in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Briç ve Satranç Turnuvaları" sona erdi.
Tarsus Belediyesi Başkanlık Fuaye Salonunda yapılan briç turnuvasında Kuzey-Güney, Doğu-Batı, Senyör ve Karışık olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi.
Turnuva sonucunda Kemal Bozduman-Cem Alkan Kuzey-Güney 1.'si, İsmet Dönmez-Abdullah Uçar Doğu-Batı 1.'si, Mehmet Bilgin-Deniz Türkoğlu Karışık 1.'si ve Öznur Abacıoğlu-Erdal Abacıoğlu Senyör 1.'si oldular.
Satrançta ise 8 yaş ve altı, 14 yaş ve altı ve açık kategori olmak üzere 3 kategoride düzenlenen turnuvada, 8 yaş ve altı kategorisinde, Ekin Barış Özenir birinci, Mert Polat ikinci, Sıla Çağlar üçüncü olurken Ekin Can Esen dördüncü ve Mustafa Abatay beşinci oldu.
14 yaş ve altı kategorisinde, Egemen Gülden birinci, Yücel Arınç Özmutlu ikinci, Mustafa Alpago Gülsoy üçüncü, Halil Özgün Kerem dördüncü, Ahmet Yağız Bacak beşinci olmayı başardı.
Açık kategoride, Meylis Annaberdiyev birinci, Erdal Aslan ikinci, Engin Yaşar Işık üçüncü, Ahmet Olçum dördüncü, Muhammed Kaan Bacak beşinciliği dereceleri elde ettiler.
Turnuvada derece yapan yarışmacılara kupa, madalya ve plaket verildi.
(ERY-Y)

24.12.2012 11:24:08 TSI

Editör: Wan Haber