Türkiye'nin en büyük Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı 20-23 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirilecek. Uluslararası fuar zirvesinin teması "Kültür Yolları ve İnanç Turizmi" olarak belirlendi. Fuarda Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 'Kültür Turizminde Başarılı Uygulama Örnekleri' konulu panelde konuşmacı olacak.
Zirve boyunca, sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Türkiye'nin kültür turizminde marka ülke olması için yapılması gerekenler tartışılacak ve "Hedef 2023 Vizyonu'nda kültür turizminin hak ettiği yere gelmesi için yapılması gerekenler değerlendirilecek. Türkiye'de inanç turizminin marka şehirleri olan Konya, Şanlıurfa, Bursa, Ankara, Gaziantep ve Tarsus zirvede belediye başkanları düzeyinde temsil edilecek.
20-23 Aralık tarihleri arasında Ankara Congresium ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek zirve, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Turizmi Derneği'nin işbirliği ile yapılıyor. Yön Grup tarafından organize edilen zirve ve fuar bu yıl uluslararası nitelik de kazandı. Zirveye Türk Cumhuriyetleri, Çin Halk Cumhuriyeti, Fas Elçiliği, Şili, KKTC, İran, Libya, Sudan, İsviçre, Suudi Arabistan, Endonezya, Bangladeş, Meksika, Ürdün, Kuveyt, Ukrayna, Ürdün, Karadağ ve Tayland'dan da temsilcilerin katılacak.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kültür Turizmi Derneği Başkanı Ömer Yaşartürk'ün konuşmaları ile başlayacak zirvede, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz da oturum başkanlığı yapacak. Oğuz 'un başkanlığını yapacağı oturumun konusu 'Kültür Turizmi ve Kültür Yolları' olacak. 'Kültür Turizminde Başarılı Uygulama Örnekleri' oturumunda ise Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'ta turizm adına yapılan çalışmaları anlatacak.
Bakan ve turizmcilere Tarsus'u anlatacak olan Başkan Kocamaz, Tarsus'u bir kez daha uluslararası platformda tanıtacak.
(ERY-AKL-Y)

18.12.2012 11:10:56 TSI

Editör: Wan Haber