Mersin'in Tarsus İlçesi Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, "Kent olma kültürü, spor, sanat gibi sosyal ve kültürel etkinlik sayısının artmasıyla orantılı" dedi.
Güldibi, Tarsus Tenis İhtisas Kulübü'nün geleneksel "Güz Kupası Tenis Turnuvası"nda dereceye girenlere ödül dağıtımı töreni öncesinde yaptığı konuşmada, sporun evrensel bir dil olduğunu, ilçenin çağdaşlaşması, gelişmesi konusunda yapılacak tüm etkinliklere destek vereceklerini söyledi.
Tenis sporuna ayrı bir önem verdiğine dikkat çeken Güldibi, turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere, kulüp yöneticilerine ve katılanlara teşekkür ederek, kent olma kültürü, spor, sanat gibi sosyal ve kültürel etkinlik sayısıyla orantılı olduğuna vurgu yaptı.
Tarsus Tenis İhtisas Kulübü Başkanı Dr. Levent Alpaltaş, Ülküköy Tesisleri'nde 2 aydır devam eden "Güz Kupası Tenis Turnuvası''na, Adana, Tarsus, Mersin'den toplam 90 bayan ve erkek sporcunun katıldığına dikkat çekerek, dereceye girenleri kutladı.
İlçede, tenis sporunun yaygınlaşması ve gelişmesi, milli takımlara yetenekli sporcuları kazandırmak için büyük çaba gösterdiklerini belirten Alpaltaş, şöyle devam etti:
"İlçede her yaş grubuna tenisi sevdirmeye çalışıyoruz. Çukurova Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla, göçle gelen ailelerin çocuklarına, diplomalı antrenörler gözetiminde ücretsiz tenis dersleri veriyoruz. Kurs 6 ay kadar sürecek. Hedefimiz, başta 14 yaş Türkiye ikincisi Mert Torker gibi yetenekli gençleri milli takımlara kazandırmaktır."
Kaymakam Güldibi ve diğer yerel yöneticilerden büyük destek gördüklerini, Uluslararası Tarsus Cup Tenis Turnuvası'na çeşitli ülkelerden 60 kadar yabancı sporcunun yanı sıra, Türkiye'nin de ünlü sporcularının katılacağını belirten Alpaltaş, 1999 yılında kurulan kulüplerinin 7 uluslararası turnuvaya ev sahipliği yaptığının altını çizerek, sponsor kuruluşlardan destek istedi.
Şalale Yıldırımlar Otantik Restoranda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşmalardan sonra dereceye giren sporculara, Kaymakam Güldibi, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, Özel Medikal Park Hastanesi Genel Müdürü Fatih Ökten, Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Nevzat Dinçbudak ve eski kulüp başkanları kupalarını verdiler.
Kategorilerinde şampiyon olan ve kupa alan sporcular şöyle:
Tek Erkekler: Cem Gökayaz, Yüksel Başaran
Tek Kadınlar: Neslihan Uysal, Gizem Selinöz, Didem Çancı
Tek Kadınlar Master: Ece Şanıvar
35 yaş artı: Halit Peçinkaya
45 yaş artı: Namık Kemal Güngören
Karışık Çiftler: Yüksel Başaran-Berna Şanlı
Çift Kadınlar: Elvan Alpaltaş-Ruhset Türker
Çift Erkekler: Levent Alpaltaşİbrahim Türker
(ADN-Y)

21.01.2013 12:00:56 TSI

Editör: Wan Haber