Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yapımını Tarsus Belediyesi'nin üstlendiği modern sanayi sitesinde yer alacak esnafa en iyi kredi imkanını su nacak bankayla protokol imzalayacaklarını söyledi.
Mersin ESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin'in Tarsus ilçesinde görüntü ve gürültü kirliliği yaratan madeni sanatkar ve marangozcu esnafının modern sanayi sitelerine taşınma konusu kredi aşamasına geldi. Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, yapımı Tarsus Belediyesi'nce üstlenilen çeşitle büyüklüklerdeki 157 işyerinin yer alacağı sanayi sitesinin yapımına kredi imkanı sağlamak amacıyla ilçede kurulu 10 bankanın temsilcileriyle toplantı düzenledi. Tarsus Berberler ve Kuaförler Odası'nda, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, belediye avukatı ve mimarı ile Kemalpaşa 2. Etap sanayi sitesinde işyeri sahibi olmak isteyen esnaf ve banka temsilcileriyle bir araya gelen Dinçer, esnafa uzun vadeli ve düşük faizli kredi imkanını sağlayacak bankayı tespit etmek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi. Banka temsilcilerine projeyi anlatan Dinçer, Kemalpaşa 2. Etap sanayi sitesinde ilk etapta çeşitli büyüklükte 157 adet işyeri yapılacağını ve Tarsus Belediye Meclisi'nin 6 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirdiği encümen toplantısı kararı ile söz konusu işyerlerinin yapımının Tarsus Belediyesi'nce gerçekleştirileceği konusunda taahhütname verildiğini anımsattı. Sanayi sitesinde 100 metre kare ebadında 75, 150 metrekare ebadında 22, 200 metrekare ebadında 34, 230 metrekare ebadında 10, 250 metrekare ebadında 16 işyeri yapılacağını aktaran Dinçer, burada yer almak isteyen madeni sanatkar esnafının kara listede yer almamasının da önemli olduğunu kaydetti. Bu sitede yer almak isteyen esnaf sanatkarları dikkatle seçtiklerine işaret eden Dinçer, "Esnafımızın kredilerini zamanında ödemiş olup olmadığına, çevresindeki saygınlığına dikkat ediyoruz. Bu özellikleri taşıyan esnafımızı sanayi sitemizin üyeliğine kabul ediyoruz" dedi.
Bugünkü koşullarda bir esnafın birikimiyle yeni yapılacak bir işyerine sahip olmasının çok zor olduğunun altını çizen Dinçer, "Bunun için esnaf sanatkarımızın krediye ihtiyacı var. Bu amaçla siz banka temsilcileriyle bir araya gelerek, bizlere en iyi imkanı sunacak banka ile protokol imzalayacağız. Tarsus Belediyesi'nin de yapımını üstlenme konusunda taahhütname verdiği sanayi sitemizde, bizlere en iyi imkanı sunan banka ile çalışacağız. Tabi bu sanayi sitesi sadece 157 adet dükkanla kalmayacak. Ardından 100 dükkanlık marangozlar sitesiyle devam edecek. Bugün bizlere en iyi imkanı sunacak banka ileri de yapılacak ikinci etapta da şanslı olur. Çünkü esnaf sanatkar ahde vefa sahibidir, kendine uzatılan iyilik elini unutmaz" diye konuştu.
Banka temsilcileri de kredi şartlarını değerlendirerek 10 Ocak 2013 tarihine kadar gereken cevabı vereceklerini belirttiler.
(KYM-Y)

26.12.2012 13:45:36 TSI

Editör: Wan Haber