Mersin'in Tarsus ilçesinde polis ekipleri, çeşitli tarihlerde meydana gelen 3 ayrı hırsızlık olayının şüphelilerini kısa sürede yakalayarak adalete teslim etti.
Alınan bilgiye göre, 31 Ocak 2013 günü saat 01.11 sıralarında, Mithatpaşa Mahallesi Mehmet Akif Ersoy caddesi üzerinde bulunan işyerine iki şahsın girmeye çalıştığı yönünde bilgi alan Asayiş Büro Amirliği ekipleri, hızla olay yerine geldi. İşyeri etrafını saran polisler, içeriye hırsızlık amacıyla giren ve çaldıkları sigara ve paraları yanlarında getirdikleri sırt çantalarına koyan H.G.(21) ve S.Y.(20) isimli şüphelileri işyeri içerisinde suçüstü yakaladı.
Yakalanan şüphelilerle ilgili yapılan araştırmalarda, H.G. isimli şahsın 21 adet, S.Y. isimli şüphelinin ise 9 adet çeşitli hırsızlık ve diğer suçlardan kayıtlarının olduğunu tespit eden polis, şüphelilerin ayrıca parmak izi bırakmamak için kullandığı eldivenler ile sırt çantası ve el fenerine el konuldu. Gözaltına alınan H.G. ve S.Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
Polis, 13 Kasım 2012 günü Mithatpaşa Mahallesinde bir ikametten ve 15 Ocak 2013 günü Yeni Ömerli Mahallesinde başka bir ikamette meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili şüphelilerin yakalanmasına yönelik de çalışma başlattı. Her iki ikamette tespit edilen parmak izinden yola çıkan polis, şüpheli B.A.(20) isimli şahsı yapılan araştırmalar sonucunda yakaladı. Gözaltına alınan B.A. isimli şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
(ERY-AKL-Y)

01.02.2013 10:04:30 TSI

Editör: Wan Haber