Mersin'in Tarsus ilçesi, Türkiye'nin en büyük turizm fuarlarından olan 17.Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'te tanıtıldı.
İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar alanında 24-27 Ocak 2013 tarihlerinde gerçekleşen olan 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'te Tarsus 3 nolu salonda yer alırken stadında, gelen konuklara kenti tanıtıcı kitaplar ve broşürlerin yanında şalgam, cezerye ve helva ikram edildi.
Tarsus'a özgü yiyecek ve içeceklerin sergilendiği ve yöresel kıyafetlerinde yer aldığı fuarda, Tarsus standı ziyaretçi akınına uğrarken, kentin tanıtılmasında önemli rol üstlendiği görüldü.
Türkiye'nin en büyük fuarında Tarsus'u tanıtmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentin tanıtılması noktasında üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyledi.Turizm fuarının Tarsus açısından çok olumlu geçtiğini söyleyen Başkan Kocamaz, "Bu tür fuarlarda kentlerin tanıtımı çok önemli oluyor.Tarsus, Türkiye'nin en eski kentlerinden birisi. Dolayısıyla dillerin, dinlerin ve medeniyetlerin buluşma noktası Çukurova'nın başkenti, ipekyolu üzerinde Anadolu'ya açılan Gülek Boğazı'nın sınırları içerisinde bulunduğu Adana ile Mersin'in ortasında ama onlardan çok daha eski, çok daha kültür değerlerine sahip önemli bir kent. Tarsus Aziz Paul'la Hıristiyanlığı, Danyal peygamberle Museviliği, yedi uyurlar mağarası yani Eshab-ı Kehf'le de ki; Kuran'da da söyleniyor, Müslümanlığın önemli bir merkezi. Yine İncil'de sözü edilen önemli bir kent Saint Paul'un doğduğu yer. Tarsus gerçekten tarih boyunca bir cazibe merkezi olmuş önemli bir kent. Tarsus'un turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, insanlar tarafından fark edilmesi bu tür fuarlarla ancak mümkün olabiliyor. Hem kentin kültürel değerlerini, hem kentin sosyal yapısını hem de imal edilen ürünlerin tanıtımını burada gerçekleştirdik. İyi bir tanıtım olduğunu düşünüyoruz. Tarsus standı doldu taştı. Fuarın Tarsus açısında çok olumlu geçtiğini düşünüyorum" dedi.
Standı Samsun Vali Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İstanbul Tarsuslular Derneği Başkanı Orhan Ekinci ve yönetim kurulu üyeleri stanttı ziyaret ederek Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'la sohbet ettiler.
(ERY-Y)

24.01.2013 16:04:15 TSI

Editör: Wan Haber