Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için yaptığı hizmetleri devam ediyor.
Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Belediye Meslek Edindirme Merkezi'ni ziyaret ederek burada kurs gören engellilerde sohbet etti. Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, engellilerin toplumun dışında değil en güzel yerde üreterek, yaptıkları el işleriyle kendilerini kanıtladıklarını söyledi. Tufan, "Bir şeyler öğrenip bir şeyler üretiyorsunuz onun için bu haftada engelliler haftası biliyorsunuz. Biz sizleri çok fazla engelli saymıyoruz çünkü güzel şeyler üretiyorsunuz bizde belediye olarak sizlere engelliler haftası diye bazı hediyeler getirdik çok güzel çalıştığınız için, çok güzel eserler meydana getirdiğiniz için sizlere bu güzel hediyeleri takdim ediyorum" dedi.
Tarsus Meslek Edindirme Merkezinde eğitim gören öğrenciler Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan'a kendi el emekleri ile yaptıkları testi ve pano kilimi hediye ettiler.
Tarsus Belediyesi Engelliler Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi; 17 Eylül 2012 tarihinde 2012-2013 eğitim-öğretim dönemine El Sanatları Sınıfı, Kilim Dokuma Sınıfı olmak üzere toplam 20 öğrenci ile eğitimine devam ediyor. Öğrencilerin yaptığı ürünler Kırkaşık Bedesteni'nde bulunan satış dükkanında satılarak elde edilen bütün gelir belirli zamanlar da öğrencilere dağıtılıyor.
(ERY-AKL-Y)

05.12.2012 14:14:24 TSI

Editör: Wan Haber